STIL ZA PET

Luda za modom: mlada hrvatska glumica otkriva sve tajne svog stila

Nika Barišić, zvijezda popularne televizijske serije, revno prati revije omiljenih dizajnera kako bi znala što je u trendu, a ljubav prem alijepom odijevanju naslijedila je od majke.

Zagrebačka glumica Nika Barišić koja je angažmanom u seriji ‘‘Kumovi‘‘ osvojila televizijske gledatelje, osim talentom, pažnju plijeni i atraktivnim izgledom kojeg potcrtava dojmljivim odjevnim stilom. No, jedna je od rijetkih koja javno priznaje da prezire shopping iako strastveno prati sve tjedne mode, i zna koji su dizajneri u trendu. No, usprkos brojnim talentiranim kreatorima čijoj se odjeći divi, najveći utjecaj na način odijevanja imala je njena majka.

image

-Gloria-
Zagreb, 281022.
Glumica Nika Barisic za Beauty Talk.
Foto: Neja Markicevic/CROPIX

NEJA MARKICEVIC CROPIX

Kako biste opisali vaš stil odijevanja?

Ljubav prema modi sam naslijedila od svoje majke. Ormar joj je uvijek bio prepun odijela, svilenih košulja s kragnama i puf rukavima, bunda, kožnih jakni, balonera..itd. Od materijala su pak prevladavali pliš, svila, koža, baršun…pa sam tako i ja izgradila vrlo sličan stil. No, za razliku od nje, ja tu i tamo volim ubaciti neke malo hrabrije komade i boje koje priliče mojoj dobi, i to su najčešće neki veći komadi, tipa jakne, torbice ili čizme.

Što vam je pritom najvažnije?

Jako mi je važno da se odjeća koju nosim prilagođava mojem tijelu, tražim predmete koji su ženstveni, elegantni i minimalistički uz neke malo funky komade.

U kojoj mjeri pratite modne trendove?

Kada je riječ o visokoj modi i modnih revija, mogu reći da sam strastveni fan, mislim da u zadnjih nekoliko godina ne postoji fashion week koji nisam odgledala na You tubeu. Kada gledam revije ne razmišljam koje komade bih htjela u svom ormaru već se dizajnerima i modelima divim kao umjetnicima. Neki od najdražih brendova su mi Thierry Mugler, Maison Margiela, Valentino, Versace, Balenciaga, Schiaparelli, Coperni i tako, ima ih….uglavnom poštujem sve brendove koji donesu nešto novo i hrabro ili dobro odrade klasik.

Koje su vam omiljene boje i uzorci?

Kod mene u ormaru prevladavaju zagasite i pastelne boje.

Koji su vaši ključni komadi jesenske i zimske garderobe?

Smeđe mini platforma uggsice, oversized sakoi, dolčevitke, oversized kožna jakna s metalnim zatvaračem, baby blue baloner, trapezice i velike puff jakne da me ugriju na snimanju.

Koji vam je omiljeni komad svečane garderobe?

Trenutno mi je najdraža jedna duga crna haljina sa golim ledima i dubokim izrezom mlade beogradske dizajnerice Sandre Mladenović.

Koliko se vaš privatni stil razlikuje od onog u seriji?

Dosta. Lara ima neki "šminkerski stil" koji je ono malo nabrijaniji nego moj privatno.

image

Kao Lara Gotovac u seriji Kumovi

PRESS NOVA TV

Koliko često odlazite u shopping?

Ne šopingiram često, to mi je naporno. Nikada mi ne bi palo napamet ići u kupovinu radi zabave ili iz znatiželje da vidim što ima novo po dućanima. Kupujem samo kad mi nešto baš treba i ako vidim nešto u izlogu što mi privuče pažnju, a najčešće su to kreacije brendova Max Mara, Diesel, Zara, Patrizia Pepe..

Koliko ste spremni izdvojiti za željeni komad garderobe?

Ako mi se neki komad odjeće baš jako svidi, cijena mi ne igra ulogu - osim ako nije nešto sumanuto skupo, jer kupujem stvarno rijetko.

Tko su vam uzori u odijevanju?

Mama, jer me ona i modno odgojila, ali također jako volim stilisticu Patriciju Field i posao koji je odradila u seriji Seks i grad.

Što nikada ne biste odjenuli?

Balerinke, kožne crne tajice i vunene štrample.

Linker
05. ožujak 2024 15:41