Vladimira Spindler
MODNI LEKSIKON

Modni aduti domaće glumice za zimu: Bez bunde i gležnjača ne ide, ali slaba točka su joj naušnice

Odjeća s atraktivnim šarama krzna divljih mačaka te naušnice svih veličina modni su aduti glumice koja jedva čeka zimu - kako bi je mogla provesti u bundi i gležnjačama visokih potpetica.

Kazališna redateljica Arija Rizvić (25), koja je postavila predstave "Tri X i ja", "San ljetne noći" te "Povratak" - lani nagrađenu kao najbolju na "Marulićevim danima" - u posljednje vrijeme aktivnija je kao glumica. Ima, naime, ulogu u predstavi "Faustov Mefisto", koja igra u HNK-u, a u TV serijalu "Drugo ime ljubavi" tumači lik mlade buntovnice Maje Krpan, s kojom se, kaže, može poistovjetiti kad je riječ o modnom izričaju. A za Ariju su to urbane kombinacije pune boja, uzoraka i šljokica, upotpunjene naušnicama svih oblika, koje su inače njezina "slaba točka".

ODJEVNI EKSPERIMENTI

Gimnaziju sam završila u rodnoj Rijeci, gdje je bilo moderno "furati" rokerski imidž, ali sam na fakultetu postala otvorena prema takozvanom urbanom izričaju. Pritom spajam različite stilove, ovisno o raspoloženju, i još ih "začinim" odjevnim predmetima vibrantnih boja ili šljokicama. Rekla bih da sam modno sve odvažnija, posebno kad se spremam za noćni izlazak. Nedavno sam na jednom tematskom partyju iskombinirala grudnjak s tigrastim uzorkom, trenirku, štikle i poderane traperice.

UDOBNOST ZA POSAO

Kad idem na snimanje ili kazališnu probu, najvažnija mi je udobnost i zato sam uglavnom u tenisicama. Volim modele marke Adidas te, u posljednje vrijeme, crne, mrežaste, lagane tenisice dizajnerice Stelle McCartney. Za šetnju gradom uvijek se dotjeram, osobito kad nastupi moja omiljena modna sezona - jesen/ zima. Veselim se jaknama i čizmama, a favoriti su mi bijela bunda koju sam lani kupila u Budimpešti te crne gležnjače s robusnom potpeticom.

29.10.2019
grad zagreb- galerija forum
modni leksikon
arija rizvić
photo: vladimira spindler
Vladimira Spindler

KOLEKCIONARKA NAUŠNICA

Šal ili maramu nosim kad je vani debeli minus, uz neizostavne kožnate rukavice s tigrastim uzorkom koje sam kupila prošle godine. Slabost su mi naušnice - ni sama ne znam koliko ih imam, svih oblika, veličina i boja. Najneobičnije su mi jedne crvene, čupave, što podsjećaju na ukras za božićno drvce. Najdraže su mi zvjezdice s kristalima Swarovski koje sam lani dobila od mame za rođendan.

'NE' INTERNET KUPOVANJU

Odjeću moram isprobati prije kupnje i zato se ne upuštam u shopping preko interneta. Od hrvatskih dizajnera sviđa mi se estetika brenda Lokomotiva dizajnerice Lane Puljić, s kojom sam ove godine započela i suradnju, te Twinsi čije su kolekcije prožete nekom "divljinom", a zanimljiv mi je i rad dizajnerica brenda Mateyaneira.

MODNI UZORI

Pouzdajem se u mamine modne savjete, a jedna od stilski najinspirativnijih žena mi je glumica Monica Bellucci. Sviđa mi se kako profinjeno naglašava svoje tjelesne adute. Od hrvatskih zvijezda to je Severina - koja je vječno u trendu.

GLAZBENE ŽELJE

U predstavi "Faustov Mefisto", u kojoj tumačim ulogu Margarete, također ću i otpjevati songove koje je posebno za predstavu skladao glumac Nikša Kušelj. Završila sam Školu solo pjevanja i glazbom bih se voljela nastaviti baviti. Već sam glumila i u mjuziklu "Guslač na krovu" u riječkom HNK-u, a velika mi je želja ponovno se okušati u toj kazališnoj formi.

Linker
10. travanj 2024 00:00