ZLATNI KIPIĆI ZA STIL

Najbolje i najlošije na Oscarima! Pitali smo domaće dizajnere tko je briljirao, a kome bolje da se nije ni pojavio

Naš žiri sastavljen od hrvatskih kreatora Matije Vuice, Ivice Skoke i Jurice Pirića odabrao je ovogodišnje modne laureate s dodjele nagrade Američke akademije filmskih umjetnosti i znanosti. Evo tko je po njima zaslužio priznanje, a kome bi bilo bolje da nije prošetao crvenim tepihom.

U skladu s epidemiološkim mjerama 93. dodjela Oscara održana je u daleko skromnijim uvjetima, no zato su se zvijezde svojim modnim odabirom potrudile da i ovaj „novi” Oscar bude što glamurozniji. Prema mišljenju Matije Vuice to je najviše uspjelo glumici Carey Mulligan.

image
Aposlutna kraljica ovogodišnjeg crvenog tepiha je Carey Mulligan. Slaže se u tome i naš mali stručni žiri.
CHRIS PIZZELLO-POOL/ML/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Matija Vuica ne dvoji: Carey Mulligan!

- Njezina je zlatna kreacija Valentino Couture definitivno pobjednica ovogodišnje dodjele. Sve je pogođeno, od sjajne boje do raskošnog kroja – smatra Matija, koja bi kipića za sporedno modno ostvarenje dala glumici Zendayi za njezinu žutu haljinu Valentino.

image
Zendaya je zaslužila visoko drugo mjesto - smatra Matija Vuica.
CHRIS PIZZELLO/POOL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Visoku ocjenu po Matiji zaslužila je i Amanda Seyfried u crvenoj kreaciji Armani Prive te buduća mama, dobitnica Oscara i scenaristica Emerald Fennell za lepršavu haljinu Gucci.

image
Amanda Seyfried jedna je od favoritkinja našeg stručnog žirija.
CHRIS PIZZELLO-POOL/ML/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Zlatna kreacija Carey Mulligan prvi je izbor i Ivice Skoke te splitskog kreatora Jurice Pirića koji se slažu da je jedno od najboljih izdanja prošetala i Halle Berry.

Njezina haljina Dolce&Gabbana osobito je oduševila splitskog kreatora i njegovu suprugu Mariju koji zajedno stoje iza brenda Arileo, poznatog po večernjim kreacijama. - Voluminozna mašna nije nešto što već nismo vidjeli, ali u ovoj izvedbi je izgledala izvanredno. Halle po nama definitivno zaslužuje drugo mjesto, iza Mulligan – ističe Jurica Pirić.

image
Halle Berry nosila je kreaciju kuće Dolce&Gabbana.
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Ivica Skoko ispred Berry bi ipak stavio glumicu Reginu King.

- Njezina haljina Louis Vuitton mi je također na tom tragu malo pomaknutog i neklasičnog, kao i Mulliganina, koja je osim samog kroja u stilu krinoline, odvažna i po pitanju materijala ...Vrlo hrabro, urbano i efektno. Jako su me se dojmili voluminozi, nazovimo rukavi, na haljini Regine King. Halle mi je, pak, bila izuzetno ženstvena i romantična a ujedno izazovna - podijelio je s nama svoje dojmove omiljeni dizajner mnogih domaća dama.

image
Regina King imala je predivne, voluminozne rukave, koji su oduševili Ivicu Skoku.
MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Najveći promašajem naši kreatori smatraju izdanje pjevačice i glumice Andra Day, koju je odjenula Wera Wang.

- Ova haljina je antireklama za Wang. Osim boje, totalni je debakl. Ja je ne bih nazvala niti smjelom. Šta je previše, je previše – kategorička je Vuica, čiji stav dijele i Ivica te Jurica.

image
Andra Day imala je, složni su naši dizajneri, najlošije oskarovsko izdanje ove godine.
CHRIS PIZZELLO-POOL/ML/PA IMAGES/PROFIMEDIA

- Nije se baš proslavila ni Glenn Close, ali ne bih bio toliko strog pa rekao da je najviše podbacila. Osobno mi je puno draža u nekim ženstvenijim formama od ove tunike Armani Prive i svilenih uskih hlača – stav je Ivice Skoke, dok je Mariju i Juricu Pirić razočarala Laura Dern koja je inače jedan od njihovih favorita jer rijetko griješi na crvenom tepihu.

Vuica i Skoko jednoglasni su da je ova godina bila u znaku muškaraca. Za razliku od žena kojima se prema njihovom mišljenju u najvećem broju mogla pronaći neka zamjerka, gospoda su uglavnom bila besprijekorna.

­- Apsolutno me oduševio Leslie Odom Jr. u Brioni odijelu boje zlata. Odličan odmak od klasičnih crnih odijela i smokinga. Zlatno odijelo dvorednog kopčanja s zlatnom košuljom te dolčevita ispod koje je nadomjestak za kravatu ili leptirku je uistinu zanimljiv odabir – tvrdi Ivica Skoko.

image
Leslie Odom Jr. u odijelu boje zlata bio je izbor Ivice Skoke.
CHRIS PIZZELLO-POOL/ML/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Matija Vuica je kao svoje adute istaknula glumca Riza Ahmeda u tamnom šik Pradinom odijelu te hrabar odabir glumca Colmana Dominga koji je nosio Versace trodijelno odijelo u žarko ružičastoj boji. Jedna od naših najpoznatijih kreatorica koja već godinama odjeva uzvanice za Oscara, uvjerena je da je ovogodišnja dodjela vratila „staro novi” trend – kreacije u dva dijela s decentnim otvorima na struku.

image
Riz Ahmed oduševio je Matiju Vuicu elegantnim odijelom.
CHRIS PIZZELLO-POOL/ML/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Čitajte i: Zendaya je na Oscarima potpuno pomela modnu konkurenciju: Zbog ovog detalja nije smjela nikamo bez zaštitara!

Čitajte i: Zlatna boja za zlatni uspjeh! Tek su došli na crveni tepih, a odmah su ukrali svu pažnju

Čitajte i: Eksplozija boja na crvenom tepihu: Glumice i glumci zablistali na Oscarima, donosimo pregled najupečatljivijih

Linker
16. travanj 2024 23:48