Matej Dokić
modni leksikon

Nova RTL-ova voditeljica Ana-Klaudija: 'Sitne sam građe i sve mi je preveliko, čak i komadi s dječjih odjela'

Modne brige zagrebačke voditeljice Ana-Klaudije Štilinović: ‘Zbog sitne građe odjeću često moram dorađivati, a ponekad mi ne pristaju ni modeli s dječjih odjela’.

Nova voditeljica RTLove emisije “Ludi Guinnessovi rekordi” Zagrepčanka Ana - Klaudija Štilinović (25) osim što je završila stručno usavršavanje za voditeljicu u elektroničkim medijima, uskoro će diplomirati na Agronomskom fakultetu, a u budućnosti se, barem zasad, vidi kao TV voditeljica. Pozornost privlači pozitivnom energijom, ali i egzotičnom ljepotom - otac joj je iz Zagreba, a majka, koja se u Hrvatsku preselila prije 26 godina, iz Surinama, koji je Ana-Klaudija dosad posjetila tri puta. Ne skidajući osmijeh s lica otkrila nam je svoje male modne brige, ali i ono što smatra jedinstvenim u svojem odjevnom stilu.

MODNI PROBLEMI

Na drugima volim vidjeti nešto šareno i odvažno, ali ja sam uvijek u jednostavnim, prije svega udobnim kombinacijama. Ako sam dobre volje, u svemu ću se osjećati odlično, u suprotnom biranje odjeće dugo potraje. Sitne sam građe i sve mi je preveliko, ponekad i komadi s dječjih odjela, a nerijetko i nove stvari nosim na “prepravljanje”.

BIJELA MAJICA UZ SVE

U mojoj je garderobi najviše običnih bijelih majica. Kombiniram ih sa sportskom odjećom, ali ih bez problema nosim i za posao, ispod sakoa. Shopping najčešće obavljam - u tramvaju. Gotovo sve kupujem online, a najdraži mi je Asos, koji ima izvrsnu “petite” liniju. Kad je riječ o dućanima, uglavnom obilazim one udaljenije od centra. To činim i kad nisam u Zagrebu. Odem u neku uličicu sa zanimljivim buticima i hodam od jednog do drugog dok ne pronađem nešto što mi se svidi. Tako sam u Šibeniku u izlogu jednog dućana ugledala neodoljive sandale. Odmah sam ušla, kupila ih i izišla, a da nisam zapamtila ni ime dućana. U second handove sam nekad češće zalazila, a u jednom od njih u Americi naletjela sam na svoj najdraži odjevni komad - bež jaknu Forever 21, s crnim trokutićima, koju sam platila samo 50 kuna.

Ana Klaudija Stilinovic 
Zagreb
Fotograf Matej Dokic 300719
Matej Dokić

MINIMALISTIČKI DODACI

S modnim sam dodacima jako “slaba”, a i jedina dva koja stalno nosim su minimalistička - naušnice, zovem ih “točkice”, i tanki prsten. Takve detalje najčešće kupujem u H&M-u. Sat nosim uvijek. Stalno se žurim pa mi je praktičnije samo pogledati na zapešće, nego po torbici stalno tražiti mobitel. Trenutačno mi je najdraži tanki Casio model. Torbama volim “podići” odjevne kombinacije pa su to često odvažniji modeli - okrugli ili četvrtasti.

ZASIĆENJE ŠTIKLAMA

Imam puno štikli jer sam dugo radila kao hostesa i one su mi bile obvezan dio dress codea. Možda ih baš zato privatno gotovo nikad ne nosim. Ne izlazim iz tenisica, a slaba sam na “starke” ili one za trčanje, lagane i jako udobne. Od brendova mi je najdraži Adidas.

Ana Klaudija Stilinovic 
Zagreb
Fotograf Matej Dokic 300719
Matej Dokić

SURINAM - DRUGI DOM

Putovanja nikad dovoljno. Tek kad krajem godine posložim u glavi gdje sam sve bila, shvatim da sam zaista mnogo proputovala. Obožavam Surinam, ondje imam puno rodbine i posjećujem ih kad mi se pruži prilika. Tamo je multikulturalnost vrlo izražena, na cesti je gotovo nemoguće procijeniti podrijetlo prolaznika, a džamije su pored katedrala i sinagoga. Ljudi su izrazito pozitivni i uvijek nasmijani: kad je nekome rođendan, obitelj, prijatelji i susjedi u ponoć dolaze slavljeniku na vrata, a okrugli se slave i nekoliko dana. Voljela bih da mogu ići češće, ali to zahtijeva puno slobodnog vremena i novca.

UVIJEK AKTIVNA

Najbolje se opustim uz serije koje nerijetko na mobitelu gledam u tramvajima, a često preko aplikacije učim strane jezike. Trenutačno sam na španjolskom. Volim pobjeći iz grada i otići nekamo u prirodu. Oduvijek sam se bavila raznim sportovima, a ples je i danas moja velika ljubav

Linker
28. ožujak 2024 07:54