Stilska revolucija

Od dobrice do zlice: Uloga beskrupulozne dizajnerice jako joj dobro leži, baš kao i atraktivni i seksipilni kombinezoni

Holivudska miljenica nikad se nije tako dobro zabavljala kao na snimanju filma ‘Cruella‘, uživajući u ulozi negativke, ali i kostimima nadahnutim punk estetikom te kreacijama Vivienne Westwood.

S licem anđelice i vragolastim karakterom, Emma Stone (32) jedna je od najintrigantnijih holivudskih glumica mlađe generacije. Zbog njene ljepote producenti su joj često dodjeljivali romantične uloge kao što je ona djevojke superjunaka Spidermana, no njen talent najviše je došao do izražaja u crnohumornim dramama i komedijama “Birdman”, “Povratak u zemlju Zombija” i “Miljenica” te njenom najnovijem filmu, kriminalističkoj komediji “Cruella”.

Emma je u jednom intervjuu izjavila da joj je uloga beskrupulozne i ambiciozne modne dizajnerice jedna od najdražih dosad te da bi je veselilo snimiti nastavak.

image
Emmu su oduševili kostimi Jenny Beavan koje nosi u filmu ‘Cruella’.
SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA

Kako je sama izjavila, najviše su je se dojmile kreacije nagrađivane holivudske kostimografkinje Jenny Beavan koja je imala zadatak - kako je radnja filma smještena u London 70-ih godina prošlog stoljeća - osmisliti odjeću u originalnom punk stilu prema kreacijama britanske dizajnerice Vivienne Westwood, pionirke punk mode.

Čitajte i: Cura za velike poslove: Rihanna jednom šetnjom po asfaltu pokazala najvrući trend ovog ljeta

No, Emmina ljubav prema modi i odijevanju nije počela s ovim filmom. Prije petnaestak godina, na početku karijere, bila je tek običan curetak u odjeći koja je izgledala kao kupljena u trgovini rabljene robe, da bi se potom prometnula u šminkericu koja odijeva sve što je trenutno u modi.

image
Emma Stone 2013. imala je potpuno različith stil od današnjeg.
JUSTIN CAMPBELL/INSTAR IMAGES PROFIMEDIA

Stilska revolucija počela je kad je 2018. upoznala francuskog dizajnera Nicolasa Ghesquièrea koji je pet godina ranije postao kreativni direktor ženske linije odjeće kuće Louis Vuitton. Na njegov je poziv glumica pristala postati zaštitno lice kuće pa otada brine za svu njenu “službenu” garderobu - od kreacija za crveni tepih do odjeće za konferencije za medije i filmske promocije.

image
Na crvenom tepihu nosi kreacije Nicolasa Ghesquierea iz kuće Louis Vuitton čije je zaštitno lice.
EMMA MCINTYRE WIREIMAGE, PROFIMEDIA

Umjesto romantičnih mladenačkih haljina koje je dotad nosila, dizajner joj je namijenio elegantne, atraktivne i seksepilne kombinezone i odijela iz kolekcija kuće u kojoj radi, komade koji su je pretvorili u suvremenu snažnu mladu ženu kakva i jest.

Linker
18. travanj 2024 13:02