Instagram
kao iz bajke

Odgodili vjenčanje zbog haljina: Za svoju snahu poznati je dizajner kreirao čak dvije vjenčanice, jedna je raskošnija od druge

Kada postajete dio obitelji jednog od najpoznatijih dizajnera svečanih haljina, znate da će vaša vjenčanica biti posebna. U haljini koja oduzima dah snaha poznatog libanonskog dizajnera koračala je prema oltaru.

Vjenčanica koja slovi za jednu od najljepših ikada djelo je libanonskog samoukog dizajnera Elieja Saaba, poznatog po večernjim haljinama, ali i vjenčanicama za kojima žude mladenke diljem svijeta. Za buduću suprugu svog sina dizajner je kreirao raskošnu vjenčanicu koja je jedan od njegovih najosobnijih i posebnijih radova do sad.

Elie Saab Jr. i njegova odabranica Christina Mourad vjenčali su se na svečanoj libanonskoj ceremoniji u Beirutu, a mladenka je nosila posebno za nju rađenu vjenčanicu na koju je dizajner sa svojim timom uložio 450 sati vezenja, 150 sati drapiranja i 200 sati krojenja. Naporni rad rezultirao je vjenčanicom princeza kroja, bez rukava te s ukrasnim dugmićima na visokom ovratniku, a ukrašena je s 500 tisuća šljokica i kristala i sa šlepom dugim oko četiri metra. Fotografije s vjenčanja na Instagramu je podijelio njezin vizažist.

Par se zaručio nakon samo tri mjeseca veze, još 2018. godine, no zaruke su potrajale duže zbog organizacije velikog vjenčanja, iako su sudbonosno "da" željeli izreći još prošle godine. Kako je dizajner rekao, to ne bi bilo dovoljno vremena za izradu vjenčanica koje je zamislio za buduću snahu.

Nakon ceremonije, mladenka se preobukla u drugu, pogodniju za slavlje i plesanje, no jednako tako bajkovitu kreaciju bez naramenica ukrašenu s još više kristalića - njih 650 tisuća te s 150 tisuća pravih Swarovski kristala.

"Svog svekra sam upoznala još prije 10 godina i tada sam mu kazala kako bih voljela da mi jednog dana on kreira vjenčanicu. Deset godina kasnije, taj san mi se i ostvario", kazala je Christina za magazin Brides.

Linker
19. travanj 2024 03:54