Muška moda

Povratak dandy looka: Kicoš novog doba je frajer koji obožava odijela

Na njemu je baš sve chic: pulover od kašmira, cipele od najfinije kože, šarmantni detalji u retro duhu... neki muškarci nas fasciniraju svojim profinjenim stilom.

Stil kicoša je elegantan, ali odvažan, i posvećen je - kako je jednom prilikom rekao suvremeni kicoš Russell Brand, britanski glumac i komičar - savršenstvu ukusa. Riječ je o pomno osmišljenom izgledu: pripadnici te supkulture (jer riječ je o načinu života, a ne samo odijevanja) pomno paze da ne odjenu neki komad koji ne pripada tom stilu, gotovo kao da su članovi neke modne sekte.

image

Kolekcija Brioni

PRESS

Zato je njihova garderoba puna komada točno određenog kroja, boja i tkanine, jer dandy stil ne podliježe aktualnim modnim trendovima; dapače, suvremena se moda njime nadahnjuje u brojnim segmentima odijevanja, posebice u poslovnom. Stoga svaki kicoš u ormaru ima sako od tvida, najbolje kariranog za svakodnevne prilike, odnosno baršunastog za svečane.

image

Kolekcija Bruno Cuccinelli

PRESS

Oni su dvostrukog kopčanja, kao i dugački vuneni kaput, a kombinira se s dolčevitkama i košuljama s manžetama koje se nose uz leptir kravatu ili pak svileni šal nemarno vezan oko vrata. Ono što je, naime, karakteristično za taj stil je određena nonšalantnost i "nije me briga" stav.

image

H&M, 24,99 €

PRESS
image

Zara, 1399 kn (185,68 €)

PRESS
image

Mango, 899,90 kn (119,44 €)

PRESS
image

Massimo Dutti, 1999 kn (265,31 €)

PRESS

Kombinacija se upotpunjuje elegantnim cipelama na vezanje čiju strogu formu mogu omekšati čarape otkačenog uzorka, a veliku pažnju kicoši posvećuju i njezi kose, odnosno brade i brkova.

image

Pikolinos Rodea, 899,10 kn (119,23 €)

RAFA PAZ
image

Zara, 139,90 kn (18,57 €)

PRESS
image

Croata, 1200 kn (159,27 €)

PRESS

U glavnini se malo što razlikuje od načina odijevanja izvornog dandyja Beaua Brummella, pripadnika engleskog visokog društva i lovca na titule koji je živio u vrijeme takozvane regency ere početkom 19. stoljeća.

Beau je smatran najbolje odjevenim muškarcem svog vremena, a njegove postavke stila su se, očito, zadržale do današnjih dana.

Linker
14. travanj 2024 18:58