Umjetnost same po sebi

Poznate dame zablistale na izložbi: Domaća dizajnerica isfurala komad napravljen od - deke!

Iako na prvu kaput od omiljenog zimskog pokrivala zvuči prilično nestvarno, moramo priznati da je itekako cool i nosiv.

Sinoćnje otvorenje izložbe cijenjenog njemačkog fotografa Carstena Sandera privuklo je mnoga poznata lica iz hrvatskog javnog života, a među njima su se, naravno, isticale dame.Mnoge od njih oduševile su odabirom outfita među kojima nije nedostajalo upečatljivih boja idealnih za proljeće.

Domaća dizajnerica Matija Vuica uvijek je originalna te spaja na prvu nespojive komade. Mnogo puta smo je na špici ili na eventima vidjeli u plišanim haljinama koje očito obožava, a jednu takvu isfurala je i na ovaj događaj.

image
Matija Vuica
JOHN PAVLISH

Njezina duboko ljubičasta boja savršeno je išla uz Matijinu crnu i bujnu kosu, a iznenađenje su bile visoke čizme s uzorkom zmije koje također voli često nositi i kombinirati s raznim komadima.

image
Ana Maria Ricov
JOHN PAVLISH

Najbolji kaput imala je modna dizajnerica Ana Maria Ricov. Kontrast tamno i svijetlo plave bio je pun pogodak pa joj nije trebalo više detalja u boji osim crvenog ruža.

image
Marija Kulušić
JOHN PAVLISH

Dizajnerice Marija Kulušić i Nataša Mihaljčišin na izložbu su došle u zanimljivim kreacijama koje je teško ne primijetiti. Marija je kaput skrojila od deke u kojem joj definitivno nije bilo hladno, dok je Nataša štrikanu haljinu kombinirala na popularni klasik - Martensice.

image
Nataša MIhaljčišin
JOHN PAVLISH

Osim njih, izložbi su prisustvovale i arhitektica Nina Mia Čikeš, sportska novinarka Mirna Zidarić, glumice Ana Vilenica i Anđela Ramljak, blogerice Slavica i Ana Josipović, fotograf Damir Hoyka, akademska slikarica Paulina Jazvić i mnogi drugi.

image
Ana i Slavica Josipović
JOHN PAVLISH
image
Ana Vilenica
JOHN PAVLISH
image
Anđela Ramljak
JOHN PAVLISH
image
Mirna Zidarić
JOHN PAVLISH
image
Nina Mia Čikeš
JOHN PAVLISH
image
Paulina Jazvić
JOHN PAVLISH
image
Damir Hoyka
JOHN PAVLISH

Svi zajedno u svojoj različitosti

Izložba je otvorena povodom ovogodišnjeg Dana Europe, a domaćini izložbe su veleposlanstva Njemačke, Portugala i Slovenije te Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj.

image
Carsten Sanders
JOHN PAVLISH

Sander prikazuje ono što nas povezuje i ono po čemu se razlikujemo. Prikazuje ljude u sadašnjem trenutku i mjestu, ističući njihov zajednički nazivnik: građanke i građani Europe koji zastupaju mir, zajedničke vrijednosti, zajedničko djelovanje. Sander je izložbom uspio predočiti identitet heterogene zajednice koja se sastoji od preko 447 milijuna stanovnika u 27 europskih zemalja. Ovom izložbom naglašava važnost integracije i humanosti, diže glas za ljudska prava, zajedničke vrijednosti i miran suživot.

Izložba će biti otvorena od 29. travnja do 8. svibnja 2021. svakim danom od 12.00 do 20.00 sati u Francuskom paviljonu Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu, Savska cesta 25 te je besplatna za sve posjetitelje.

Linker
12. travanj 2024 10:24