Unsplash
Brzo i lako

Proljetno čišćenje ormara: Ključni savjeti koji će vam olakšati posao

Dolazak proljeća idealan je da se u koštac uhvatite sa svom nepotrebnom odjećom koja zauzima mjesto u vašem ormaru, a ne nosite je. Ako ne znate odakle početi, imamo nekoliko odličnih savjeta kako to napraviti što brže i bezbolnije.

Proljeće je počelo, znači da je konačno došlo vrijeme za realizaciju projekata koje ste odgađali od početka nove godine. Jedan od njih svakako je čišćenje ormara, spremanje zimske odjeće i rješavanje svega što vam ne treba, ne nosite ili vam više nije lijepo.

Možda vam se od same pomisli na slične akcije diže kosa na glavi, gomilanje stvari nikada nije dobra ideja jer negativno utječe na vašu psihu, priznali vi to ili ne. Kako bi s generalkom ormara bili gotovi u tren oka, primijenite ove praktične savjete.

Čega se riješiti?

Znamo da vam se jako teško odvojiti od nečega što ste skupo platili, ali ako vam se taj komad više ne sviđa i niste ga na sebe stavili više od godine dana, vrijeme je da ga se riješite.

Ovo se odnosi na svu odjeću neodgovarajuće veličine, kao i onu koja je izgubila formu (poput grudnjaka), izlizala se (poput starog remenja) te komada koji se jednostavno ne daju zakrpati. Ako u ormaru imate hrpu reklamnih majica od kojih po doma nosite samo njih par, ostalo izrežite na komade i neka vam posluže za čišćenje.

Isto tako, od hrpe starih traperica koje vam dobro služe za rad u vrtu ili po kući odaberite jedan par, ostalog se riješite. Odjeću koja je još nosiva, a ne treba vam, poklonite nekome kome treba, darujte u humanitarne svrhe ili odnesite u trgovine koje ju skupljaju za reciklažu.

Što zadržati?

Odgovor na ovo pitanje je vrlo jednostavan - zadržite svu odjeću u kojoj se dobro osjećate, pristaje vam kao salivena i onu koju nosite u posebnim prilikama. Zimske komade prije spremanja dobro operite i osušite, a onda ih pohranite u vreće ili složite na dno ormara.

Bezvremenski komadi koje nosite neovisno o godišnjem dobu držite na vješalicama kako biste ih uvijek imali pri ruci, kao i odjeću koja se lako gužva. Pripazite da zimsku odjeću pohranite na suho mjesto bez mogućnosti skupljanja vlage, prašine, moljaca i grinja.

Linker
18. travanj 2024 21:50