89th Academy Awards 2017.
 Profimedia, Zuma Press
Bezvremenska ljepotica

Salma Hayek slavi 53. rođendan: Ovo su najbolji lookovi jedne od najseksepilnijih glumica

Salma Hayek Pinault danas slavi 53. rođendan, no nitko ne bi rekao da je ova zanosna Meksikanka u šestom desetljeću života. Poznata po svojim oblinama, tamnoj kosi i besprijekornom tenu, Salma je već godinama jedan od najvećih seks-simbola te uvijek ukrade svu pažnju na crvenom tepihu, ali i izvan njega.

Rođena je u Meksiku, a karijeru je započela s 23 godine, glumeći u meksičkoj telenoveli "Teresa". Kasnije se preselila u Hollywood i ubrzo se pojavila u filmovima "Desperado", gdje je glumila s Antonijem Banderasom, "From Dusk till Dawn" i "Dogma". No, jedna od njezinih najzapaženijih uloga bila je ona meksičke slikarice Fride Kahlo u filmu "Frida", koja joj je priskrbila nominaciju za Oscara, BAFTA, Golden Globe i Screen Actors Guild nagradu.

Danas je Salma i uspješna producentica i majka, a nedavno je boravila i u Hrvatskoj zbog snimanja filma "Hitman's Wife Bodyguard s kolegama Samuelom L. Jacksonom i Ryan Reynoldsom. Hrvatska ju je toliko oduševila da se nakon dva mjeseca vratila snimiti još jedan film - "Bliss" u kojem glumi s Owenom Wisonom.

Na crvenom tepihu, ali i izvan njega, Salma voli isticati svoje obline te na Instagramu s fanovima često dijeli svoje modne kombinacije i trenutke s plaže. Tako je rođendan dočekala u tirkzinom bikiniju, pokazujući svoje isklesano tijelo. "Da, sutra navršavam 53. I što sad?", napisala je ispod fotografije kojom je ponovno oduševila svoje obožavatelje i dobila milijun i pol lajkova.

Salma je već 10 godina u braku s multimilijarderom Françoisom-Henrijem Pinaultom (57), s kojim ima i 11-godišnju kćer Valentinu Palomu, a nedavno je otkrila da joj upravo suprug pomaže odabrati haljine za važne događaje. "François je moj stilist. Bio je Božić i imala sam previše posla pa me pitao: "Kako ti mogu pomoći?". Rekla sam mu da moram odabrati haljinu za dodjelu Zlatnih globusa, nakon čega su iz Bottege Venete poslali skice i uzorke, a François je surađivao s glavnim dizajnerom Thomasom Maierom oko detalja i pobrinuo se za sve", rekla je glumica.

Što se tiče njezinog stila, Salma je oduvijek voljela nositi izazovne kreacije i isticati obline koje bi ponekad "sakrila" tamnim outfitima, no na svakom crvenom tepihu potrudila se zablistati i nerijetko je zasjenila svoje kolegice. Ovo su neki od njezinih najboljih modnih trenutaka.

Linker
16. travanj 2024 20:35