SATC cipele
 The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia
Još su uvijek vruće

"Sex & The City" sandale tu su da ostanu: Poznate cure ne mogu se zasititi ovih štikli

Modnim vremeplovom stigle su iz devedesetih, a sada ih se nećemo moći samo tako riješiti. Cipele koje je obožavala najglamuroznija ženska TV četvorka još se uvijek nalaze na listi "must-have" komada za ovu godinu.

Kad se prije nekoliko godina najavljivao njihov povratak, mnogi su tu vijest dočekali s podsmjehom, no štikle s četvrtasto rezanim potplatom postale su ultimativni modni hit od kojeg se trendi cure u ljetnim mjesecima ne odvajaju, a čini se da njihova vladavina još nije na zalasku.

Publicity Still from
The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia
SATC cipele

Sandale kakve su nosile Carrie, Samantha, Charlotte i Miranda u kultnoj seriji "Sex and The City", s 'razumnom' potpeticom srednje visine i nabijenim seksualnim elektricitetom, u kratkom su roku osvojile modne piste, a zatim i mainstream modnu scenu. Naime, marljivi high street brendovi vješto su iskopirali nove verzije modnog klasika iz devedesetih, koje su u svojim kolekcijama predstavile modne kuće Bottega Venetta, Jacquemus, Saint Laurent, Rejina Pyo i mnoge druge.

Bilo da je riječ o natikačama s kitten potpeticom i debelim pletenim remenom, japankama na petu ili sandalama s bezbroj remenčića, retro geometrijske sandale pronašle su svoj put do srca poznatih modnih influencerica u Hrvatskoj i diljem svijeta pa ih s veseljem nose Izabel Andrijanić, Adriana Đurđević, Sonja Kovač i mnoge druge.

Udobne su i praktične pa ih je lako kombinirati s trapericama, slip haljinama, dugim suknjama i ljetnim haljinama, dodatan je plus što su i udobne.

Dućani s brendovima visoke mode kao što su MyTheresa i Net-A-Porter vrve zanosnim "Sex & The City" cipelama u svim mogućim izvedbama dok u Zarinoj ponudi čekaju atraktivni modeli u najpoželjnijim bojama.

/ Zara
Zara sandale SATC

Look-a-like moment:

Želite li na svojoj nozi isprobati sandale s pletenicom, u stilu čuvenog modela kuće Bottega Venetta, zavirite u ponudu high street brenda Stradivarius koji u ljetnoj kolekciji nudi vrlo slične štikle.

Straivarius

Čitajte i:

Ljetni đir Katie Holmes: Trendi kombinezon 'začinila' je natikačama koje smo prošlih sezona stalno nosili

Najpoželjniji komad sezone! Poznate dame nose ga na bazične majice, ali i badiće s cool printevima

Modni dodaci koje volimo! Podižu svaku kombinaciju, a usto su i jako korisni

Linker
20. travanj 2024 00:04