Getty Images for Victoria's Secret
Dijamanti i bijelo zlato

Sjaj u zimskoj tami - luksuzni nakit kao savršen poklon ispod bora

Ledeni pokrivač uspavljuje prirodu, a razbuđuje kreativnost dizajnera nakita koji se ove zime nadahnjuju čipkastom strukturom snježnih pahulja. Nakit od dijamanata i bijelog zlata odabrale su glavna urednica Glorije Dubravka Tomeković Aralica i stilistica Ivana Pavić

Kolekcije luksuznog nakita, poput kolekcija visoke mode, vrhunac su kreatorskog i zanatskog umijeća. Kuća Boucheron obje je vještine spojila u liniji nakita Hiver Impérial ili Carska zima. Atraktivnim nazivom željelo se suprotstaviti žestoku studen i blještavilo kraljevskih dragulja, no kredibilitet mu ipak daje jedna povijesna crtica: Boucheron je bila prva francuska nakitarska kuća koja je u carskoj Moskvi 1897. otvorila dućan. A njihova je posljednja kolekcija inspirirana vizurama ruske zime: nepregledna snježna prostranstva, zaleđena jezera, ledene sige i pahulje - krajolik mnogima poznat iz filma ‘Doktor Živago’ - minucioznim radom draguljara pretočeni su u raskošne kreacije od bijelog zlata.

SHANGHAI, CHINA - NOVEMBER 20:  Model Karlie Kloss walks the runway during the 2017 Victoria's Secret Fashion Show In Shanghai at Mercedes-Benz Arena on November 20, 2017 in Shanghai, China.  (Photo by Theo Wargo/Getty Images for Victoria's Secret)
Getty Images for Victoria's Secret

Dojam ‘zaleđenosti’ postignut je umetanjem dijamanata u kvarc, mineral proziran kao staklo, zbog čega se nakit doima poput inja. Najimpresivniji komad iz kolekcije je ogrlica Flocon Imperial (carska pahulja) koja se ‘sastavlja’ po želji. Dobra je vijest da su se ‘snježnoj’ estetici priklonili i cjenovno mnogo pristupačniji brendovi. I njihove pahulje izrađene od cirkona, kristala ili štrasa blistaju kao snježni pokrivač u zimskoj noći.

Narukvica Happy Snowflake od bijelog zlata i dijamanata, Chopard

Asimetrične naušnice 79,90 kn, Mango

Narukvica Goa od bijelog zlata s dijamantima, Marco Bicego

Naušnice s kristalima Swarovski 440 kn, Crystal Vision

Ogrlica s biserima 3090 kn, Majorica

Naušnice ukrašene štrasom 79,90 kn, H&M

Srebrna narukvica s cirkonima 460 kn, Zaks

Naušnice Karl Lagerfeld s kristalima Swarovski, karl.com

Prsten Pomellato od 18-karatnog zlata, Draguljarnice Malalan

Naušnice sa štrasom 60 kn, Parfois

Narukvica Coco Crush od bijelog zlata s dijamantima, Chanel

Linker
15. travanj 2024 22:55