Stilski trikovi

Stylish od jutra do mraka: Prije su ovakve modne kombinacije bile nezamislive, a sad su totalno cool

Dizajnerica Katarina Baban dala nam je nekoliko korisnih savjeta kako svečane komade nositi svaki dan te kako dnevni look u samo nekoliko koraka pretvoriti u stajling idealan za party ili festival.

Ljeto je iza ugla, a s njim su aktualni i razni događaji na otvorenom koje smo nakon duge zime jedva dočekali. No, s obzirom na to da mnogi od nas imaju užurbani radni tempo, ne stignemo stići baš na svaki događaj na koji bismo željeli, posebice tijekom radnog tjedna.

Odlazak na party, piknik ili festival nakon posla zahtijeva i promjenu outfita, no imate li zaista vremena trčati doma, na brzinu se presvući i juriti na party? Ako je odgovor 'ne baš', potpuno vas razumijemo, ali to ne znači da biste trebali propustiti dobru zabavu.

Naime, granice u modi sve su tanje, što znači da je sve manje ustaljenih pravila odijevanja. Drugim riječima, komad koji je savršen za posao, može biti i za party! Ključ je, naravno, u odabiru modnih dodataka koji mogu potpuno transformirati cjelokupni dojam, s čim se slaže i naša glumica i dizajnerica Katarina Baban.

image

Odijelo se sad može nositi i uz tenisice.

MARKO MISCEVIC/CROPIX

Komadi iz njezinih kolekcija većinom su romantičnog dizajna, ali može ih se, uz odabir dobrog para obuće ili modnog dodatka, nositi u svakodnevnim situacijama, kao i na raznim eventima.

"Žene se danas više ne opterećuju mišlju da neku svečanu haljinu moraju nositi samo na štikle. Prije je možda ne bi spojile s primjerice tenisicama, ali takva kombinacija sadrži i dozu glamura, ali i praktičnosti, razigranosti i udobnosti", objašnjava Katarina.

image

Katarina Baban

MARKO MISCEVIC/CROPIX

Ona na dnevnoj bazi nosi haljine jer su joj najpraktičnije, čak i preko zime. "Devedeset posto mog ormara su upravo haljine ili neke suknje koje volim nositi na tenisice i čizme. Prije mi takva kombinacija nikada ne bi pala na pamet, ali sada to redovito furam", kaže Katarina koja svoje dnevne outfite vrlo često nosi i u večernjim varijantama jer od jutra mora biti u "pogonu".

Za pretvaranje dnevnog u večernji outfit koristi jedan praktičan trik. "Auto mi je uvijek prepun razne obuće upravo zbog situacija kada se ne stignem doma presvući za neki event. Samo s promjenom obuće možemo dobiti potpuno novi look, kao i s odabirom torbice, nakita, sata i slično", objašnjava.

Spojite 'nespojivo'

Odijelo je ultimativni poslovni komad koji funkcionira u mnogim prilikama, no prošla su ona vremena kad smo ih nosili samo na štikle. Ove sezone najviše se nose odijela u jarkim bojama, a dizajnerica sugerira da ih spojite s tenisicama i torbom neke suprotne boje.

image

Romantične haljine s uzorkom cvijeća uvijek su u trendu.

MARKO MISCEVIC/CROPIX

Boho haljine s čipkom i volanima jednako dobro izgledaju na vjenčanju, ali i za neki glazbeni festival. "Pandemija nas je naučila da budemo funkcionalniji i kupujemo pametno pa žene za vjenčanja češće biraju haljinu koju će poslije moći nositi i u drugim prilikama. U spoju s čizmama od brušene kože i kožnatim remenom takva haljina je savršena za neki glazbeni festival na kojem se želite osjećati opušteno, ali i posebno", kaže Katarina.

Cvjetne haljine nikada ne izlaze iz mode, a posebno su 'it' one midi dužine i vezanjem oko vrata. Izgledaju vrlo romantično i profinjeno te najbolje izgledaju u spoju sa špagericama u dnevnoj i sandalama na petu u večernjoj varijanti.

image

Svečana haljina u spoju s traper jaknom funkcionira i za opuštenije prilike.

MARKO MISCEVIC/CROPIX

Mini romantična haljina s puf rukavom i šljokicama u kombinaciji s traper jaknom i tenisicama pretvara se u sjajan look za piknik, festival ili večernju koktel zabavu, a kao savršeni detalj uklopit će se modni dodatak kojeg prije ne bismo baš spojili sa svečanim komadima.

Modni dodatak koji čini razliku

Riječ je o satu koji već odavno nema samo funkcionalnu ulogu, već i estetsku te svim ovim modnim kombinacijama daje posebnu notu. Kako su Katarinini dizajnerski komadi većinom veseli, šareni i razigrani, ne treba im puno detalja pa će sat poput novog, modernog Huawei Watch GT 3 Pro oduševiti sve one koji vole spoj elegancije i funkcionalnosti.

Katarina napominje da se sat uvijek može uklopiti u look, ali važno je da odgovara komadima koje nosite. Zbog jednostavnog, ali šarmantnog dizajna, Huawei Watch GT 3 Pro začinit će svaku modnu kombinaciju, a osim toga je i brižan suputnik.

image

Sat se odlično uklapa u gotovo svaki stajling.

MARKO MISCEVIC/CROPIX

Njegova posebnost je u tome što je vodootporan pa ne morate brinuti ni kada idete na plažu jer s njim možete i plivati i roniti. Kompatibilan je i s iOS-om i Android operativnim sustavom te podržava niz pametnih značajki - prati puls, kvalitetu sna, razinu kisika u krvi pa čak i razinu stresa, tako da ste u svakom trenutku informirani o svom zdravlju.

Osim toga, ovaj cool gadget prati vaš napredak u odabranom sportu, a keramičko kućište te kvalitetni remeni izdržat će i najizazovnije treninge.

A kako Huawei Watch GT 3 Pro uklopiti u romantičan stajling?

"Pa, vrlo lako", poručuje Katarina koja sat nosi na dnevnoj bazi. "Sat možete spojiti i s najsvečanijom haljinom jer je profinjen, a opet glamurozan te nema suvišnih detalja. Varijanta s kožnim remenom odlično će se uklopiti s haljinom midi dužine i otvorenim sandalama, dok će model s keramičkim remenom dobro ići uz boho haljine i odijela", zaključuje dizajnerica.

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Huaweijem.

Linker
16. travanj 2024 07:42