IMAXtree
model za svaku priliku

Sva obuća koja će vam ikada trebati: 8 pari cipela koje morate imati u ormaru

Koliko pari cipela imate u ormaru? Možete li ih uopće pobrojati? Ako ste poput većine drugih žena, najvjerojatnije ne. Iz vašeg ormara ispadaju nebrojeni pari obuće od kojih većinu najvjerojatnije niste obuli već godinama.

No dok za svaki novi par obuće u ormaru nalazimo legitimno opravdanje - jer ove satenske sandale savršeno nadopunjuju maturalnu haljinu koju niste odjenuli već cijelo desetljeće - istina je da ćete sa samo osam pari pomno odabranih modela (uz, naravno, obuću za elementarne nepogode) pokriti cijelu paletu svojih modnih potreba.

Tenisice

Svaka stylish žena u svom ormaru mora imati jedan par "gradskih" tenisica. Za razliku od onih sportskih, vrše funkciju udobne obuće u kojoj možete juriti cijeli dan, a da vas pritom ne bole stopala. Ovog proljeća u trendu su one u pastelnim bojama, ukrašene satenskim vrpcama, štrasom...

Statement štikle

U skladu s minimalističkim i monokromatskim trendovima koji već nekoliko sezona vladaju modnim kolekcijama, otkačene cipele s visokom potpeticom komad su koji će upotpuniti svaku kombinaciju.

Nude potpetice

Tko ne želi cipele u kojima noge izgledaju kao da im nema kraja? Uz to, slažu se s apsolutno svime što već imate u ormaru. Savjet za kupnju, za maksimalan učinak produljenja nogu birajte cipele u nijansi najbližoj vašem tenu.

Ultra visoke čizme

Od jeseni pa sve do ranog proljeća, čizme do iznad koljena idealna su obuća za bezbroj prilika - za izlazak ih uparite s kratkom lepršavom haljinicom, za posao s nešto dužom suknjom, a za šetnju gradom ih navucite preko traperica.

Crne gležnjače

Samo je nekoliko kombinacija uz koje će crne gležnjače odudarati: nosite ih uz traperice i bijeli T-shirt, suknju i top ili haljinu, gotovo je sigurno da nećete pogriješiti.

Balerinke

Ako ih već nemate, krajnje je vrijeme da svoju garderobu upotpunite parom balerinki: nosite ih na posao, u slobodno vrijeme, na svečanu haljinu ili poderane traperice. Ove sezone high street i high end brendovi predstavili su bezbroj modela u najrazličitijim bojama, uzorcima i teksturama tako da pronalazak idealnog para neće biti problem. Uz to, u njima ne bole noge.

Crna salonka

Postoji li klasičniji model od dobre crne salonke? Idealne su za prigode u kojima želite djelovati posebno elegantno, ali i za poslovne sastanke i izlaske.

Muške cipele na ženski način

Za razliku od ženstvenih balerinki koje svakom stajlingu dodaju instant dozu ženstvenosti, oxfordice čine upravo suprotno: udarit će muževnu kontru lepršavoj suknji i staviti točku na elegantno odijelo. Uz to, odlično pristaju uz traperice, haljine, guste čarape i bosu nogu.

Linker
16. travanj 2024 09:00