Vladimira Spindler
MODNI LEKSIKON

Tena Nemet Brankov: Više se ne odvajam od omiljenih zimskih čizama

Zagrebačka glumica ove je zime otkrila čari toplih gležnjača i tenisica, a modele s visokim potpeticama, koji su joj bili dio dnevne ‘uniforme’ sve dok nije slomila nogu, nosi samo na modnim snimanjima i u svečanim prigodama - uz zavodljive kreacije domaćih dizajnera.

Zagrebačka glumica ove je zime otkrila čari toplih gležnjača i tenisica, a modele s visokim potpeticama, koji su joj bili dio dnevne ‘uniforme’ sve dok nije slomila nogu, nosi samo na modnim snimanjima i u svečanim prigodama - uz zavodljive kreacije domaćih dizajnera.

Pripreme za snimanje druge sezone TV serijala "Novine", pisanje diplomskog rada na Akademiji dramske umjetnosti te brojni kazališni projekti u kojima sudjeluje glumici zagrebačke Gavelle Teni Nemet Brankov (24) ne ostavljaju ni vremena niti volje za maštovitost u odabiru dnevnih odjevnih kombinacija. Dok juri na probe, i to čak četiriju predstava - "Sjećanje šume", "Ponovno ujedinjenje dviju Koreja", "Romanca od tri ljubavi" i "Priče iz Bečke šume" – najvažnije joj je, kaže, da joj je toplo i udobno. Zato je ove zime investirala u svoj prvi par Ugg čizama - donedavno joj estetski neprihvatljiv model obuće, a sada omiljen. Tople buce počela je, doduše, nositi prisilno. Ljetos je, naime, hodajući u cipelama s visokim potpeticama, slomila nogu - pa se na neko vrijeme odlučila modno "prizemljiti", barem što se tiče dnevnih izdanja. Premijere i svečana događanja sasvim su druga priča: u tim prigodama bira štikle, ženstvene haljine i odijela, i to najčešće modne dizajnerice Marine Lacković Matić – s kojom ju je upoznala Judita Franković, kolegica iz serijala "Počivali u miru".

Dodjela nagrada hrvatskog glumista / HNK / Zagreb 24.11.2107. / foto: Maja Jurovic / Tena Nemet Brankov
Maja Jurović
U kreaciji Marine Lacković Matić na dodjeli Nagrada hrvatskog glumišta

Zimski favorit: Imam ormar i dva priručna ‘štendera’ krcata odjećom, ali ove godine najdraže su mi bunde od umjetnog krzna. Imam nekoliko modela, a kombiniram ih s trapericama i majicama od pliša, vestama od kašmira...

Mjesta za dobar shopping: Svagdje mogu pronaći nešto za sebe – od second hand dućana do Zare, Manga, Massima Duttija... Imam faze kad mahnito kupujem i gomilam odjeću, a onda, kao sada, prođu mjeseci u kojima i ne pogledam izloge dućana.

premiejra predstave Ponovno ujedinjenje dviju Koreja / Gavella / Zagreb 22.09.2017. / foto: Davor Matota / Tena Nemat Brankov
Davor Matota
Odijelo za premijeru predstave ‘Ponovno ujedinjenje dviju Koreja’

Eksperimenti s kosom: Isprobala sam svakakve boje i dužine – od sasvim kratke do ekstenzija s kojima se danas ne mogu zamisliti. Trenutačno sam u nekoj "pročišćenoj" fazi – prestala sam bojiti kosu nakon ljeta i puštam je da raste.

Make-up: Danju se ne stignem šminkati, a za večernje izlaske na lice nanesem CC kremu marke Chanel i tuš na kapke. Sjajila prezirem, no ruževe obožavam.

Trener na dar: Žalila sam se da mi nedostaje fizičke aktivnosti – jer sam se nekad bavila plesom, a potom i boksala – pa mi je dečko za rođendan poklonio vježbanje s privatnim trenerom u teretani. Nastojim vježbati tri puta tjedno.

tena nemet brankov zagreb 02012015 foro posavec
Ivan Posavec
Dnevno izdanje

Linker
26. travanj 2024 00:01