ANA MARIA RICOV

Zagrebačka dizajnerica predstavlja kolekciju inspiriranu Japanom

Talentirana zagrebačka dizajnerica Ana Maria Ricov predstavlja kampanju za hvaljenu kolekciju za proljeće/ljeto 2016. čije su zvijezde modeli Iva Gjopar i Anja Polić koje su pozirale ispred objektiva Silvija Ivkića i Jure Perišića.

– Ovo je već treća sezona da radim s Jurom. Estetski se vrlo dobro razumijemo, a kako se nedavno njemu u fotografiranju pridružio i Silvio, činilo mi se kako ovaj dvojac zrači svježom i novom energijom, što je rezultiralo odličnim fotografijama – kazala je dizajnerica Ana Maria Ricov.

Foto: Silvio Ivkić i Jure Perišić
Foto: Silvio Ivkić i Jure Perišić

Cijela kolekcija inspirirana je Japanom pa je glavni motiv sakura, odnosno trešnjin cvijet, koji je simplificiran te apliciran na samu tkaninu. Kolekcijom dominiraju i japanski odjevni predmeti, poput kimona, čije je konstrukcijske elemente dizajnerica vješto prenijela na svakodnevne odjevne predmete, poput kabanica.

Foto: Silvio Ivkić i Jure Perišić

Ana Maria je u novoj kolekciji slojevitu formu naglasila ispreplitanjem mekanih i transparentnih materijala s gušćim i šuškavim tkaninama. Prisutni su kontrasti i volani koji komadima pružaju dodatnu dinamiku, a najbolje su dočarani u kampanju u kojoj su nježne i pomalo sjetne bijele kreacije odličan kontrast snažnim i mističnim crnim komadima.

Novu kolekciju možete kupiti u AMR showroomu u Zagrebu ili putem službene Facebook stranice i Instagram profila, a kampanju pogledajte u našoj galeriji .

Linker
16. travanj 2024 10:49