Vladimira Spindler
NINA ROMIĆ

Zagrebačka glazbenica ne prati trendove, radije 'kopa' po majčinom ormaru: 'Volim njezinu bundicu staru 40 godina'

Ne pratim modne trendove, ali dovoljno mi je pogledati žene oko sebe da otprilike znam što se nosi. Volim promatrati kako se ljudi odijevaju i uživam u dobrim kombinacijama, a od domaćih dizajnera sviđaju mi se MO design, Xenia Design, Nada Došen, I-gle... - govori Zagrepčanka osebujnog glasa Nina Romić.

Zagrebačka glazbenica Nina Romić (35) sa svojim bendom je snimila spot za pjesmu “Crno” te priprema koncert koji će 2. svibnja održati u zagrebačkom baru Vintage: set listu, najrokerskiju do sada, u potpunosti je osmislila, preostalo joj je samo pronaći idealnu haljinu za nastup.

MODA ZA POZORNICU

Na koncertima se najbolje osjećam u haljini, obično crnoj, jer ne želim odjećom skretati pozornost s glazbe koju izvodim. Svaka se kombinacija može “podići” nakitom, a moja ljubav su ogrlice i rado ih nosim na sceni. Ljubiteljica sam prirode i prirodnih motiva pa je i zadnja ogrlica koju sam kupila neobičan model hrvatske marke Re Leaf Me, s pravim, “impregniranim” zelenim listom. Sentimentalno sam vezana i za naušnice iz mamine mladosti izrađene od kože i zlata.

KLASIKA S POMAKOM

Prošla sam razne faze, od rocka, punka, elektronike, skejterskog stila pa do ženstvenijih varijanti i totalno darkerskog imidža. Tražila sam se i pokušala izražavati, vjerojatno i pripadati, a danas bih svoj stil opisala kao klasiku s alternativnim elementima. Zadnjih nekoliko godina trudim se promišljati što i gdje kupujem, jer pokazalo se da klasična konfekcija po popularnim cijenama nije dobro rješenje. Kratko traje i ni po čemu nije posebna. Bazične komade kupujem u high-street trgovinama, poput Massima Duttija ili Sisleyja, a na društvenim mrežama pratim i hrvatske poduzetnice pa sam tako otkrila brend Keshidov. Njihove haljine, tunike, suknje zanimljivih, pomalo pomaknutih krojeva savršeno se uklapaju u moj stil.

NIKAD DOSTA CIPELA

Košulje uz hlače ili traperice moja su dnevna uniforma, a ključni detalj svake kombinacije za mene su - cipele. Obožavam gležnjače i čizme te modele s “punom” petom.

MAMIN ORMAR

Volim “kopati” po majčinom ormaru jer uvijek pronađem nešto zanimljivo. Svaki komad ima neku priču i posebnu energiju, i ja to osjećam i trudim se tome dati svoj “pečat”. Draga mi je siva bundica od umjetnog krzna koju je imala na svom vjenčanju. Stara je gotovo 40 godina, a ja je nosim u nekim otkačenim kombinacijama.

VJENČANICA IZ SNOVA

Najdraži komad u mom ormaru je vjenčanica koju su mi dizajnirale I-gle. Užasavam se onih bijelih i sjajnih, punih bisera i čipke, i nikako se nisam mogla zamisliti u jednoj takvoj. Trudila sam se uživjeti u ulogu princeze, no nikako mi nije išlo i zato mi je drago da su to prepoznale i napravile prekrasnu vjenčanicu iz moje mašte. Toliko je posebna, u boji bjelokosti, s asimetričnim dijelovima i zlatnom pothaljinom, a uz pažljivo odabran sako ili košulju pretvara se u vrlo originalnu haljinu za svečane trenutke koja još čeka da je ponovno odjenem.

Linker
15. travanj 2024 11:47