Vladimira Spindler
MODNI LEKSIKON

Zagrebački glumac i danas nosi odjeću iz srednje škole: 'U moj ormar više ne stane ni igla'

Premda mu je 46, zagrebački glumac Hrvoje Klobučar i dan danas nosi odjeću iz srednje škole, a njegov je ormar riznica vintage komada - od djeda, tate te iz second hand trgovina.

U jutro odjenem prvo što zgrabim, a s toliko stvari koliko ih ja imam, iz kuće uvijek iziđem u nečem drugom. Samo ću reći da mi još pristaje odjeća iz srednje škole, i zato je se nisam riješio, pa u moj ormar više ne stane ni igla - govori Hrvoje Klobučar (46), član glumačkog ansambla zagrebačkog kazališta Gavella, kojeg odnedavno možemo gledati kao Alojzija, ispovjednika barunice Castelli, u predstavi “Gospoda Glembajevi”. S likom svećenika upitnog morala u drami nastaloj prema djelu Miroslava Krleže povezuje ga samo - crna boja odjeće.

ROKER U DUŠI

Kad bih rekao da mi nije važno kako izgledam, moja bi me dva velika ogledala vjerojatno “prozvala” licemjerom. Većinu vremena sam u bajkerskim čizmama, jednoj od svojih kožnatih jakni i trapericama. Volim i balonere, a zimi obavezno nosim dugački crni kaput.

Zagreb, 310319.
Veceras su u kazalistu Histrion zatvoreni 12. Gumbekovi dani i dodijeljene nagrade za glumacka ostvarenja te je izvedena premijera predstave Geste i Grimase Arsena Dedica.
Na fotografiji: Hrvoje Klobucar s djevojkom Ana-Marijom Percaic.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / Hanza Media
Glumački par Hrvoje Klobučar i Ana-Marija Percaić

KOŽNJACI IZ SECOND HAND TRGOVINA

Kupujem rijetko i neplanski, ali kad se “zapiknem” za nešto, mogu se vratiti i na drugi kraj grada po to. Marke mi nisu važne, jedini je kriterij sviđa li mi se neki komad ili ne. Obožavam kopati po second hand dućanima, to me opušta, a sretan sam kad za malo novca nađem nešto unikatno. Većinu kožnjaka i remenja kupio sam na takvim mjestima, kao i meni najdražu zelenu kožnatu jaknu, koju nosim već godinama.

BLAGO IZ OČEVA I DJEDOVA ORMARA

Volim i tatine stare košulje s dugačkim kragnama, a posebno mjesto u mojem ormaru zauzima kaput koji sam naslijedio od djeda - sivi s crnim krznom. Zapravo imam gomilu vintage odjeće!

MODNI UZORI

U svakodnevnom odijevanju ne mogu pobjeći od rokerskog imidža, ali za svečanije prigode biram elegantniju odjeću. Najnovije je crno odijelo s prslukom, koje sam kupio za nedavno održanu dodjelu Nagrade hrvatskog glumišta. Modni su mi uzori glazbene legende David Bowie, Josh Homme i Nick Cave - davno sam shvatio da treba “krasti” od najboljih.

9.12 2019
grad zagreb
 modni leksikon
hrvoje klobucar
 photo: vladimira spindler
Vladimira Spindler

KAPE I NARUKVICE

Obožavam šalove i kape kakve nose u seriji “Peaky Blinders”. Imam ih puno, ali posebno mi je draga smeđa kožnata kapa koja je rađena za moj lik u predstavi “Amerika” 2014. Toliko mi se svidjela da sam je na kraju dobio na dar. No najveći fetiš mi je nakit - srebrne narukvice koje godinama nalazim na Sajmu antikviteta nedjeljom na zagrebačkom Britancu. Imam ih svih vrsta i debljina, ali posebno sam vezan za repliku one koju nosi Keith Richards - u obliku lisičina. Dobio sam je prije dvije godine za rođendan od cure, glumice Ana-Marije Percaić.

Linker
13. travanj 2024 21:35