VELIČINA 49

Zagrebački glumac voli second hand robu: 'Kaput s Hrelića nosit ću zauvijek, ali cipele moraju biti po mjeri'

Zagrebački glumac prkosi klasičnom tipu shoppinga odijevanjem u second hand trgovinama i na Hreliću te izrađivanjem cipela po mjeri, jer s veličinom 49 u standardnoj ponudi teško pronalazi model za sebe.

Moju uniformu čine traperice, majica i kožnata jakna ili parka. U toj se kombinaciji najugodnije osjećam, a i praktična je kad bicikliram gradom, kaže Dado Ćosić (31), glumac ZeKaeM-a koji se u matičnom kazalištu trenutačno priprema za novu predstavu, “Hejteri”, toplu priču o prijateljstvu i homoseksualnosti u režiji Judite Gamulin.

MULTIFUNKCIONALNI JEANS

Imam desetak traperica, uglavnom crnih i sivih uskih modela marki Scotch & Soda te Black Denim. Kad ih iznosim, preciznim rezanjem pretvaram ih u kratke hlače.

RAZBORITA KUPNJA

U posljednje vrijeme vrlo malo shoppingiram. Gomilanje odjeće smatram besmislenim, no kad mi se nešto baš jako svidi, naravno da ću to kupiti. Tako sam nedavno na putovanju u Danskoj pronašao odličnu crnu košulju, a prošli mjesec sam prvi put kupio nešto preko interneta, i to na sniženju - bež zgužvanu vestu koju namjeravam nositi cijelu zimu.

Gomilanje odjeće smatram besmislenim, ali zato su mi slabost niche mirisi

SECOND HAND PRIČE

Jako volim second hand stvari - sviđa mi se ideja da je ono što nosim već nekoga uveseljavalo. U Budimpešti ima sjajnih trgovina rabljene odjeće, a u jednoj od njih sam prije dvije godine kupio bež kratke hlače neobičnog kopčanja i kroja koje su mi omiljeni ljetni komad. Obožavam i tamnoplavi vuneni kaput s kapuljačom koji sam prije desetak godina pronašao na Hreliću. Platio sam ga samo 40 kuna, a već tada je bio star barem 10 godina. Mislim da ću ga nositi zauvijek.

27.10.2019
grad zagreb
modni leksikon
dado èosiæ
photo: vladimira spindler

CIPELE PO MJERI

Budući da je moj broj obuće 49, kupim ono što mogu. Najviše volim tenisice, i to mekanih potplata, a najčešće nosim Nikeov model Air Force. Što se tiče cipela, već godinama odlazim u zagrebački salon Strugar gdje ih izrađuju prema mojim idejama. Osim toga, vrlo su kvalitetne pa sam dosad “investirao” u samo četiri ili pet pari.

NICHE PARFEMI

Teško odolijevam kupnji parfema, pogotovo kreacijama francuskog “nosa” Frederica Mallea - najdraži mi je njegov Music for a While. Primijetio sam da sam se navukao na niche mirise, čije su note neobične, trajne i višeslojne, tako da se više ne mogu zamisliti s nekim komercijalnim, drogerijskim “modelom”.

TRENING ZA ZDRAVU GLAVU

Vježbam jer me to održava stabilnim, u duhu i tijelu. Trčim, idem u teretanu, treniram gimnastiku, a kad god mogu, penjem se na Sljeme sa svojim psom, četverogodišnjim mješancem Grimmom. Pazim što jedem, izbjegavam slatkiše i junk, ali nedjelja je dan kada si dam oduška - tada si dopustim uistinu sve i ne vježbam.

27.10.2019
grad zagreb
modni leksikon
dado èosiæ
photo: vladimira spindler
Vladimira Spindler

Linker
19. travanj 2024 06:07