BREND UNITED NUDE

Zanimljiva modna igra: Cipele ovog nizozemskog brenda su doista nešto posebno

"Prekršili smo sva pravila proizvodnje cipela, ne zato što smo željeli kršiti pravila već zato što ih nismo poznavali"

Jednom je izjavio Rem D Koolhaas, kreativni direktor i suosnivač nizozemskog brenda United Nude. Njegov je ujak svjetski priznati arhitekt Rem Koolhaas, a ta profesionalna sudbina nije zaobišla niti njega. I upravo se taj osjećaj za arhitekturu i pravocrtnu geometriju osjeti u kolekcijama fantastičnih cipela ovog poznatog nizozemskog brenda. Rem D Koolhaas je 2003. godine sa suradnikom Galahadom Clarkom, Britancem čija se obitelj već generacijama bavi proizvodnjom cipela, pokrenuo brend cipela United Nude. Njihov prvi model zvao se Möbius, a od tada su pokrenuli pravu malu revoluciju u dizajnu cipela i time se istaknuli kao dosita jedinstveni dizajneri i proizvođači. Svaki je komad mini skulptura, ali vrlo nosiva i udobna. A spojiti skulpturalno i nosivo imperativ je unikatnih dizajnerskih umova.

Facebook United Nude

Brend je surađivao s brojnim dizajnerskim imenima na tjednima visoke mode, a svojedobno su izrađivali modele za Lady Gagu. No za razliku od njenih 'teško' nosivih cipela, modeli iz njihovih regularnih kolekcija su vrlo nosivi u svakodnevnim kombinacijama. Pri tome će svaku takvu 'dnevnu' kombinaciju učiniti pamtljivom.

Facebook United Nude

Jedna od tehnika kojom se služe prilikom dizajniranja i proizvodnje je 3D printanje i zbog toga su jedinstveni igrač svjetske modne scene. Svoje trgovine imaju u Amsterdamu, Londonu i New Yorku, a sve cipele su dostupne i online. Ako još uvijek niste upoznati s aktualnom kolekcijom i nekim starijim modelima ovog fantastičnog brenda cipela, vrijeme je da to promijenimo. Prelistajte galeriju nekih od ljepših modela!

Linker
17. travanj 2024 07:07