tiha soba

Hit na društvenim mrežama je neobični krevet koji izgleda poput oblaka

Krevet za tihu sobu prvi put je izložen na sajmu Tetsiad 2019. godine.

Nakon što je danska influencerica Ilirida Krasniqi objavila kratki video iz svoje spavaće sobe, društvene mreže užarile su se od pitanja gdje je nabavila neobični krevet nalik na oblak. Kako se pokazalo, krevet je djelo turskog Majj studija, koji je napravio dva komada namještaja za takozvanu tihu sobu, u kojoj bismo rado zaspali.

"Podnožje čine tri drvene stepenice, dizajnirane prema dimenzijama standardnog kreveta. Krevet ima dva različita oblika, pravokutni i okrugli. Ručno je izrađen, a drvena konstrukcija prekrivena je spužvom i mekanom teksturiranom tkaninom. Uz krevet dolaze i jastuci okruglog oblika, kojima se mogu stvarati razne kompozicije", stoji u opisu kreveta na službenoj stranici.

Krevet za tihu sobu prvi put je izložen na sajmu Tetsiad 2019., širina mu je 275, dužina 247, a visina 60 centimetara. Veličina madraca koji stane na njega je prilično obična, 160x200 centimetara.

Osim kreveta tu je i fotelja za tihu sobu, koju odlikuje amorfni oblik, a inspirirana je Dalekim istokom. Izrađena je od mekane tkanine, spužve i drvenog okvira.

Kreativni studio Majj osnovale su Merve Balki i Seza Avara 2019. u Istanbulu, a u svom radu vode se interdisciplinarnim, poetičnim i kiparskim pristupom.

Linker
24. travanj 2024 10:46