Interijeri

IN je boja plemenitog metala: Pronašli smo najbolje komade za vaš dom

Ako u svoj dom želite unijeti dozu glamura, odaberite komade namještaja ili detalje u boji zlata, koja simbolizira eleganciju, profinjenost i bogatstvo.

Bilo da je riječ o klasično uređenom ili modernistički namještenom interijeru, promišljeno odabrani predmeti zlatne boje u svaki će prostor unijeti dozu elegancije. Pogotovo u kombinaciji s nekim drugim nijansama. Zlatna je, primjerice, sjajan partner boji terakote, crnoj, toploj smeđoj i smaragdnozelenoj te će u njihovom "susjedstvu" izgledati još raskošnije.

image

Zara Home

Dizajneri interijera kažu kako posebno dobro i atraktivno izgleda tekstil u zlatnoj boji, poput ukrasnih jastučića, zavjesa, prekrivača i tepiha. Oni hrabriji možda se odluče obojiti zidove u tople zlatne tonove, no treba imati na umu da ta nijansa načelno pristaje prostranim prostorijama te da se - odaberete li je - preporučuje da namještaj i detalji za dom budu u neutralnim nijansama kako se ne bi stvorio dojam kiča.

image

Hoxton, Dizajnholik

Zlatna je boja dobar izbor i za one prostorije u stanu koje imaju najmanje dnevnog svjetla, poput hodnika, jer će u njima reflektirati postojeću umjetnu rasvjetu čineći ih svjetlijima. A što je s namještajem i detaljima za dom?

image

Milan Bluvel 19, Emmezeta

image

H&M HOME

Među predmetima zlatnog sjaja koji će vaš dom brzinski "podići", odnosno dati mu dozu luksuza jesu elegantni minimalistički zlatni svijećnjaci, vaze, okviri za obiteljske fotografije i stolna lampa, dok su od nešto većih komada najpopularniji izbor zlatni klub stolić, veliki zlatni viseći lusteri ili veliko ogledalo u zlatnom okviru.

image

Boca Do Lobo

Volite li zlatnu boju, to, tvrde psiholozi, ne govori samo o vašem ukusu nego i karakteru. Naime, istraživanja su pokazala da zlatnu nijansu preferiraju odlučne i samopouzdane osobe koje se ne srame reći što žele - i usude se to postići.

Linker
20. travanj 2024 03:00