DAŠAK ROMANTIKE

Svi su ludi za elegantnim vazama brenda The All

Zagrebačke dizajnerice nakita Tea Momčilović i Jelen Malenica predstavile su prvu kolekciju vaza, čiji nas graciozanoblik asocira na stabljike poljskog bilja.

Inspirirani ljepotom u svim njezinim oblicima, istinski kreativci rijetko se kad uspiju zadržati u okvirima samo jedne forme umjetničkog izražavanja. Nošeni radoznalošću, vječno čeznu za nekim novim formatima i izazovima, a upravo je iz te čežnje nastala prva kolekcije vaza Jelene Malenice i Tee Momčilović. Vlasnice poznatog domaćeg brendanakita The All i ranije su radile izlete iz svijeta accessoirea, osmišljavajući mobile, umjetničke instalacije i razne uporabne predmete, a njihov najnoviji projekt - gracioznih mesinganih tuba na drvenim postoljima koje asociraju na nježne stabljike samoniklog bilja - očarao je sve ljubitelje minimalističke estetike.

Vaze su, kažu, plod njihove dugogodišnje ljubavi prema ljepoti različitog bilja.

image

Minimalizam uz dašak romantike

MARIJA GAšPAROVIć
image

Svaki komad je unikatan

MARIJA GAŠPAROVIĆ

“Izlažući svoj nakit uvijek smo se trudile u scenografiju ukomponirati i neku vrstu zelenila, inspirirane vizurama rascvjetalih livada i gustih šuma, zanimljivim oblicima cvijeća i usputnih travki koje bismo često osušile te čuvale i kad njihovoj svježini dođe kraj”, kaže Tea. Shvativši da bi mesingane cijevi na kojima su dotad izlagale nakit, doda li im se dno, mogle poslužiti i kao zanimljive vaze, dobile su ideju.

image

Tein i Jelenin brend The All sljedeće godine slavi 10. rođendan

MARIJA GAšPAROVIć
image

Njihovi prijatelji iz tvrtke Ekser Inc. osmislili su i izradili drvena postolja za vaze

MARIJA GAŠPAROVIĆ

Povezale su se s prijateljima iz tvrtke Ekser Inc. koji su za njih osmislili i izradili drvena postolja za vaze, od američkog oraha i domaćeg hrasta, i tako je nastala kolekcija Stay gold.

U planu im je, kažu, spajati cijevi i s drugim vrstama materijala, poput kamena, mramora, naplavina, betona i komada drveta, a posebno im je zanimljivo građevinskim i stolarskim ostacima davati glavnu ulogu.

image
MARIJA GAŠPAROVIĆ

Vaze se mogu kupiti u trgovini brenda The All u zagrebačkoj Preradovićevoj ulici, svaki komad je unikat, a cijene im se, ovisno o dimenzijama, kreću od 300 do 900 kuna.

Linker
16. travanj 2024 04:00