H&M Innovation Circular Design Story

Leonarda Lončar, Jelena Rozga i brojne poznate osobe zasjale na predstavljanju nove kolekcije popularnog brenda

Svaki komad u ovoj kolekciji kreiran je s namjerom maksimiziranja korištenja i recikliranja. Komadi su svestrani i napravljeni da funkcioniraju na više načina.

U galeriji LEXART Skladište kulture, u izložbenom prostoru Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža uz prisustvo medija i ljubitelja mode, H&M je sinoć predstavio Innovation Circular Design Story: slavlje mode, koja kao nezaustavljiva sila donosi ne samo radost nego i demonstraciju snažnog potencijala ”cirkularnih modnih strategija”.

Svaki odjevni predmet u kolekciji proispituje vizualne stereotipe koje vezujemo uz održivu modu, donoseći blistavi duh visoke mode i osjećaj mladenačke snage i optimizma.

image

Leonarda Lončar

JOHN PAVLISH

Kolekcija, koja obuhvaća žensku, mušku odjeću i modne dodatke - rezultat je suradnje stilista Ib Kamare, koji je osim stilizirao kampanju, kao kreativni savjetnik na samoj kolekciji usko surađivao s dizajnerskim timom H&M-a.

image

Jelena Rozga

JOHN PAVLISH

Vizualni koncept samog postava osmislila je suvremena umjetnica Ivana Mrčela, koja je povodom ove nesvakidašnje izložbe rekla kako umjetničko djelo na neki način postaje kabinom za isprobavanje odjeće te iščekuje svoje posjetitelje koji će ulaziti u instalaciju i naći se u interakciji s radom.

image

Elena Dizdar, Ivona Rauch i Lana Radnić

JOHN PAVLISH

Kolekciju su prve isprobale jedna od naših najpoznatijih pjevačica, ali i velika ljubiteljica mode Jelena Rozga i modna ikona Leonarda Lončar, koja oduvijek oduševljava svojim eklektičnim stilom, donoseći blistavi duh visoke mode. Pridružuju im se i najutjecajniji influenseri mlađe generacije, Ema Luketin i Janko Janić, ali i brojna druga lica s domaće scene.

image

Janko Janic i Ema Luketin, Petra Ria i Paula Sikirić

JOHN PAVLISH

Kolekcija Innovation Circular Design Story nastavak je H&M-ove revolucionarne nove inicijative za održivost koja se temelji na naprednim ideje i inovacijama.

image

Nabilah Harron

JOHN PAVLISH

Kolekcija uvodi Circulator, H&M-ov alat za kružni dizajn, osmišljen sa svrhom pomoći H&M-ovim timovima u stvaranju proizvoda prikladnih za kružno gospodarstvo i najnoviji je korak u H&M-ovoj pionirskoj potrazi za novim načinima razmišljanja o dugovječnosti odjeće prihvaćajući eksperimentiranje, dijalog, ispitivanje i isprobavanje.

image

Barbara Repe, Karla Zelić i Anamaria Raić

JOHN PAVLISH

Svaki komad u ovoj kolekciji kreiran je s namjerom maksimiziranja korištenja i recikliranja. Komadi su svestrani, napravljeni da funkcioniraju na više načina; oni ističu novi način razmišljanja o odgovornosti prodavača, koji se nastavlja dugo nakon prodaje svakog odjevnog predmeta. Iz tog razloga, dizajnerski tim je uzeo u obzir ne samo izgled svakog komada, već i dekonstrukciju; način na koji se dijelovi mogu prilagoditi za povećanu ponovnu upotrebu ili rastaviti za ponovnu cirkulaciju.

image

Tihana Harapin Zalepugin

JOHN PAVLISH

Kolekcija će biti dostupna online na www.hm.com od 9. prosinca 2021.

image

Elena Dizdar

JOHN PAVLISH

Postav kolekcije može se pogledati još danas u u izložbenom prostoru Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža-Lex Art ( Frankopanska 22 - 24 ) do 18 sati.

Linker
13. siječanj 2023 05:37