NOVI MIRISI

7 novih parfema idealnih za jesenske dane

Osim što dolaskom hladnijih dana mijenjamo modne kombinacije, novo godišnje doba rezervirano je i za promjenu parfema, što dobro znaju i vodeće kuće poput Chanela, Louis Vuitton i Alexander McQueen.

One su jedne od mnogih koje su novu modnu sezonu upotpunile novim mirisima, među kojima će se naći nešto za svakoga – od cvjetnih s blagom notom voćnih mirisa pa sve do orijentalnih.

Jedna od najpoznatijih svjetskih vizažistica Charlotte Tilburypredstavila je svoj prvi parfem “Scent of a Dream”, kojeg je opisala kao “zarazno zavodljiv miris idealan za noćni izlazak”. Srednje note senzualnog parfema čine cvjetni mirisi, dok su gornje note limun, breskva i crni papar.

Svoju kolekciju parfema Nirvana Mary-Kate i Ashley Olsen ove su sezone obogatile s dva nova mirisa: orijentalnim Nirvana Bourbon kojim prevladava ton bourbon vanilije i cvjetnim Nirvana Rose koji sadrži esenciju majske ruže.

Kreativna direktorica modnog brenda Alexander McQueen kreirala je novi parfem britanske kuće koji je “namijenjen ženama koje cvjetaju u tami”. Crna bočica ukrašena zlatnim perjem savršeno dočarava miris koji skriva: glavne note parfema sadrže jasmin, tuberozu, koju se često naziva i kraljicom noći te ylang-ylang.

Najnoviji član Chanelove No. 5 obitelji je L’Eau – mladenački miris predstavljen kao laganija i svježija verzija sofisticiranog originala. Novi No. 5 je zadržao majsku ružu kao glavnu notu, a osim nje sadrži i note jasmina, sandalovine te ylang-ylanga.

Modna kuća Louis Vuitton lansirala je cijelu kolekciju parfema koje je kreirao njihov parfumer Jacques Cavallier Belletrud. Zahvaljujući njemu, možete birati između sedam različitih mirisa: Rose des Vents, Matière Noire, Mille Feux, Apogée, Turbulences, Dans la Peau i Contre Moi. Francuska glumica Lea Seydoux zaštitno je lice parfema, a kao najdraži iz kolekcije izdvojila je Rose des Vents: “Volim snažnu, dominantnu ružu. Za mene je ona simbol ženstvenosti – misteriozna je i senzualna”.

Luksuzna europska parfemska kuća Byredo lansirala je parfemByredo Unnamed Perfume” povodom desete obljetnice kompanije. Pikantna mješavina ružičastog papra, gina i niskog raslinja slijedi Byredo ideju o iznimno privlačnim i jedinstvenim mirisnim notama, a ovog puta imate priliku nazvati parfem kako vi želite. S kupnjom proizvoda dobit ćete list papira sa slovima i malenu drvenu olovčicu – alat koji će vam kasnije pomoći da na bočicu parfema ispišete personalizirano ime ili pojam.

Jedan od najpoznatijih dizajnera obuće Christian Louboutin ove je godine svojoj beautyliniji dodao tri mirisa: Bikini Questa Sera, Tornade Blond i Trouble in Heaven. Radi se o tri potpuno različita mirisa: Bikini Questa Sera parfemom dominiraju bijeli jasmin i tuberoza, u Tornade Blond najizraženije su crvena ruža, borovnica i slatka ljubičica, a u Trouble in Heaven pačuli, iris i amber.

Linker
17. travanj 2024 07:28