Porculanski ten

Četiri su ključna sastojka za kožu kakvu zaslužujete! Njega počinje i prije 30-e, jedan proizvod posebno je važan

Tonirana i njegovana koža san je svih žena, a mi vam otkrivamo kako je postići.

Kada je riječ o njezi kože, žene su uvijek u potrazi za proizvodima koji će im dati porculanski ten, onakav koji često mogu vidjeti na svjetskim modelima i slavnim osobama na televiziji. Da biste imali besprijekornu, ravnomjerno toniranu kožu, potrebno je ipak uložiti malo truda. Naravno da je moguće postići željeni ten, ali je važno zapamtiti da se to neće dogoditi preko noći. Prije svega, sve se postiže pravilnom njegom, koja se razlikuje u odnosu na tip kože i vašu dob. Otkrivamo četiri sastojka uz koje će vaša koža uvijek biti neodoljiva i savršeno meka na dodir.

1. Riblji kolagen, glavni sastojak za elastičnost kože

Ljetna sezona dodatno oštećuje kožu, a time slabe elastin i kolagen čime ovaj proces dovodi do gubitka čvrstoće kože, ali i pojave bora. Općenito, kolagen je zapravo protein koji nastaje u unutarnjem sloju kože, a u našem tijelu postoji čak 25 različitih tipova kolagena. Primarno, kolagen jača strukturu kože i štiti kožu i tijelo od toksina iz okoliša kojima smo svakodnevno izloženi. Najveći problem je što se proizvodnja kolagena u tijelu smanjuje već i prije ulaska u tridesete čime se na koži počinju javljati bore i razni pigmentacijski problemi. Osim toga, smanjenje kolagena znatno utječe i na nokte koji zbog njegovog manjka lakše pucaju te kosu koja postaje beživotna i mlohava. Ujedno, kolagen ima važnu ulogu kada su u pitanju kosti, zglobovi, mišići i ligamenti. Smanjenjem kolagena u organizmu, kosti mogu postati krhkije, a zglobovi nefleksibilni. Izvor kolagena određuje najveće razlike u kvaliteti među određenim kolagenima na tržištu. Naš izbor za mladolik izgled kože je definitivno riblji kolagen, koji ima dokazano 150 posto veću apsorpciju. Druga prednost su njegovi sastojci, odnosno kolagen tipa 1 kojim je upravo riblji kolagen najbogatiji.

Prednosti ribljeg kolagena:

• Kolagen morskog izvora nadoknađuje godinama izgubljeni prirodan kolagen u tijelu

• Kolagen morskog izvora se do 150 % učinkovitije apsorbira u našem tijelu od goveđeg ili svinjskog. Razlog je u tome što su molekule manje i zbog toga lakše i brže ulaze u krvni tok. Općenito je poznato da se u tijelo mogu apsorbirati molekule hidroliziranog kolagena u veličini od 1000 do 15000 Da što su dokazale moderne tehnike kao što je elektroforeza u poliakrilamidnom gelu i tekućinska kromatografija visoke djelotvornosti

• Morski kolagenski peptidi su zbog svoje sličnosti s ljudskim kolagenom dobili status nutraceutika, hrane koja ima pozitivne učinke na zdravlje i sprječava ili čak liječi bolest

2. Zeleni čaj, čuvar naše kože

Zeleni čaj jedan je od najpopularnijih toplih napitaka u svijetu, ali i jedan od omiljenih sastojaka u njezi kože i to s dobrim razlogom! Ovaj drevni azijski napitak može se pohvaliti brojem zdravstvenih blagodati i koristi se stoljećima. Smatra se najzdravijim čajem koji postoji, povećava pamćenje i koncentraciju, razinu energije, poboljšava imunitet i još mnogo toga. Japanski redovnici otkrili su zeleni čaj tijekom posjeta Kini prije nekoliko stoljeća. Otada čaj koriste kao svakodnevnu hranu, tvrdeći da im daje energiju i mentalni fokus što pojačava njihovu meditaciju. Zeleni čaj pomaže u ublažavanju brojnih bolesti poput glavobolje, liječenju depresije i sprječavanju raka, smanjujući štetu nanesenu koži od okolišnih agresora i zagađivača. Što se tiče zdravlja kože, utvrđeno je da ispijanje zelenog čaja odgađa starenje, štiti kožu od UV zraka, poboljšava tonus kože i smanjuje akne, ali i pomaže kod problematike crvenila pa čak i psorijaze.

image
iStock

3. Hijaluronska kiselina za obnovu stanica kože

Hijaluronska kiselina je sastojak za njegu kože, koji se obično nalazi u vašim omiljenim serumima, maskama za listove i hidratantnim kremama. Važan je dodatak vašem svakodnevnom režimu njege kože. To je zato što se za sastojak, molekulu koja se prirodno pojavljuje u koži, veže voda koja joj daje koži onaj rosni, sjajni učinak hidratizirajući kožu iznutra. Hijaluronska kiselina pomaže u hidrataciji kože i njezinom mladolikom izgledu, popunjava bore koje njezinim korištenjem postaju manje vidljive. Ujedno revitalizira vanjske površinske slojeve kože, tako da izgledaju nježnije i postanu osjetilno mekši, glađi i blistavo hidratizirani što će trenutačno poboljšati konture lica i zagladiti bore. Za postizanje željenog efekta, potrebno je kožu nahraniti s minimalno 100 mg hijaluronske kiseline dnevno.

image
Yasenka

4. Q10, moćni antioksidant bez kojeg ne možemo

Q10 koenzim, poznat i kao CoQ10 ili ubikinon, u osnovi je vitamin ili supstanca slična vitaminu, koja se prirodno nalazi u ljudskom tijelu i topiva je u mastima. Potencijalno pomaže kod zatajenja srca, plodnosti, njege kože, glavobolje, vježbanja, dijabetesa, prevencije raka, zaštite mozga i jačanja pluća. Kao i kod većine antioksidansa, CoQ10 ima velike blagodati za vašu kožu, štiteći je od slobodnih radikala koji uzrokuju pogoršanje njezinog izgleda. Osim toga, Q10 pomaže održati kožu mladolikom, ujednačiti njen tonus i izblijedjeti tamne mrlje. Također energizira aktivnost stanica kože, što znači da će bolje iskoristiti hranjive sastojke. Osim navedenog, Q10 podržava uklanjanje toksina, suzbijajući onečišćenje zraka kojem ste svakodnevno izloženi, ali i pomaže u poboljšanju glatkoće kože poticanjem kože na proizvodnju kolagena i elastina, što smanjuje pojavu linija izražaja, bora i suhoće.

Kako starimo, prirodno gubimo potrebne enzime u koži, pa ona lakše dehidrira. Također, oštre vremenske prilike, određeni proizvodi za njegu kože i općenito stanje kože mogu prouzročiti sitne pukotine u zaštitnoj kožnoj barijeri, što omogućuje izlazak vode. Zato stvaranje prilagođenog režima njege kože s adekvatnim proizvodima za njegu i dohranu može biti od velike koristi. Naš izbor je Skinage collagen elegance, hit proizvod u njezi kože koji vraća elastičnost kože, dubinski ju hidratizira, potiče rast kose i noktiju te sprječava upale i smanjuje crvenilo kože. Osim što Skinage collagen elegance sadrži sva četiri spomenuta eliksira, u ovom magičnom dodatku prehrani mogu se pronaći i vitamin C, vitamini B kompleksa, cink te MSM. Dnevna doza za upotrebu prilagođava se potrebama kože, ovisno o stupnju dehidracije, umoru kože te potrebom za nadoknadu kolagena, preporučuje se uzeti 25-50 ml jednom dnevno.

Linker
25. travanj 2024 11:32