isprobajte ga!

Dopamine trend osvojio je i svijet ljepote: U trenu uklanja mrzovolju i podiže raspoloženje

Ako ste se zasitili neutralnih boja, ovo ljeto idealno je da isprobate look kakav možda prije niste nosili niti znali da vam zapravo može uljepšati život!

Pandemija koronavirusa na mngoe od nas utjecala je i u negativnom smislu u vidu lošijeg raspoloženja, opće apatije i crnog pogleda na život. No, tada je u fokus došao trend ‘dopamine dressing‘ odnosno trend odijevanja u jarke boje zbog jednog, jedinog cilja - kako bismo se osjećali bolje.

Taj trend je aktualan još i danas, a iz svijeta mode prešao je u svijet ljepote. No, ovo nije potpuna novotarija jer potreba da se ukrašavamo bojama seže još u pradavna vremena. Sjetite se samo bezvremenskog crvenog ruža koji vam u trenu može popraviti raspoloženje, podignuti dopamin i doslovno vas ‘natjerati‘ da se osjećate super.

Neko vrijeme držali smo se neutralnih paleta boja, no njima je sad odzvonilo jer su tron preuzele žarke, odvažne nijanse. Vizažist R&B zvijezde Beyonce Sir John ovaj trend nazvao je "dopaminskim glamom".

‘Čista ljepota‘ još uvijek je trendi, ali s dozom kakvog fluorescentnog sjenila ili kričavo ružičastog ruža. Jer, zašto ne? Ne živimo u bež svijetu, živimo u svijetu boja i trebamo ih iskoristiti gdje god i kako god možemo.

Dopamin je bitan hormon koji se javlja kao osjećaj nagrade. Dobre razine dopamina važne su za naše mentalno zdravlje jer aktiviraju kemikalije u mozgu i pokreću našu motivaciju za užitkom i zabavom. Sve od pozitivnih afirmacija do odrađivanja dobrog treninga oslobađa endorfine, na koje može utjecati i ono čime s okružujemo.

Dakle, boje su itekako važne u stvaranju dobrog osjećaja, posebice žuta, narančasta, intenzivno ružičasta i plava. One se koriste i u terapiji bojama i dokazano podižu raspoloženje. Da biste lakše kreirali vaše dopaminske lookove, donosimo nekoliko prijedloga make-upa u odvažnim bojama.

image

Morphe x Jaclyn Hill Eyeshadow Palette Vol II, Morphe.com, 225 kuna.

MORPHE
image

Viseart Paris Petites Mattes Editorial Brights Eyeshadow Palette, Cult Beauty, 311 kuna.

VISEART
image

NARS rumenilo u nijansi Exhibit A, Niche Beauty, 265 kuna.

NARS
image

NYX Professional Makeup Epic Wear Liner Sticks olovka za oči u nijansi Intense Teal, Pink Panda, 43,99 kuna.

NYX PROFESSIONAL MAKEUP
image

ColourPop ruž u nijansi are you surreal, ColourPop.com, 61,57 kuna.

COLOURPOP
image

MAC sjenilo u nijansi Cobalt, Asos, 157 kuna.

MAC
Linker
25. travanj 2024 13:20