Greške mladosti

Julianne Moore pred kamerom pokazala nedostatak obrva: ‘Previše sam ih čupala kao tinejdžerica‘

Filmska zvijezda svakodnevno iscrtava obrve za što joj treba puno vremena, ali od svog rituala ne odustaje. Otkrila je i kako se uobičajeno njeguje.

Oskarovka Julianne Moore počinila je u mladim godinama upravo ono što nas sa svih strana upozoravaju da ne činimo – pretjerala je sa čupanjem obrva, ne bez posljedica. Uvijek svježeg, prirodnog i prozračnog izgleda, 62-godišnja glumica otkrila je za Vogue kako se njeguje i šminka, koliko voli svoje pjegice, ali i to da se svako jutro upušta u "avanturu" crtanja obrva.

Uništila ih dva puta

"U velikoj sam mjeri uništila obrve još kao tinejdžerica. Onda sam se uspjela obuzdati i one su ponovno narasle, no poslije toga sam ih opet uništila čupanjem i od tada više ne žele rasti. Stoga svako jutro iscrtavam obrve i to je za mene stvarno velik podvig", našalila se.

Za iscrtavanje i popunjavanje koristi olovku Anastasia Brow Whiz, jednostavnu za korištenje i vrlo preciznu zahvaljujući minijaturnom vrhu.

"Iscrtavati počinjem od sredine obrve, potom popunjavam niže dijelove tako da obrva izgleda ravnije. Oslonim mali prst na nos da postignem ravnotežu i počnem. I to traje cijelu vječnost", opisala je glumica i dodala kako je na kraju postupka ipak zadovoljna, jer opet ima obrve.

Trajnija rješenja

Filmska diva ovim postupkom postiže uvjerljive obrve, ali rezultati traju do čišćenja lica. Trajnije rješenje postiže se mikropigmentiranjem obrva ili pak transplantacijom. Kod mikropigmentiranja, odnosno trajnog šminkanja ili tetoviranja tankom se iglicom u kožu uvodi pigment kako bi se iscrtale dlačice i korigirale obrve, a rezultati mogu trajati do dvije godine. Donekle je sličan microblading obrva, kod kojeg se pigment pod kožu unosi tankim nožićem kako bi se popunile praznine i imitirao prirodan rast i položaj dlačica.

image

Julianne Moore nastoji svaki dan izgledatI prirodno i svježe

ALESSANDRO BREMEC/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Postupak transplantacije obrva dobio je u posljednje vrijeme na popularnosti, pa su i neki celebrityji, poput sveprisutne Chrissy Teigen, govorili o svojim iskustvima. Dlačice se, vlas po vlas, uzimaju s potiljka te se podrezuju u skladu s položajem i smjerom rasta na novoj lokaciji. Preciznim se instrumentima folikuli potom umeću na označena nova mjesta u obrvama. Presađene dlačice u idućim danima i tjednima ispadnu, no njihovi će se folikuli održati i nove će dlačice početi rasti dva do tri mjeseca nakon presađivanja. Rezultati su trajni, a dlačice treba redovito podrezivati kako bi zadržale dobar oblik. Budući da su one ipak kosa, trebat će im neko vrijeme da se naviknu na nov smjer rasta.

Uvijek se štiti od sunca

Julianne Moore za sada ne smeta što obrve mora svakodnevno "popravljati", iako joj njega kože postaje sve kompliciranija kako stari, rekla je smijući se. Srećom, uvijek je redovito čistila lice i štitila se od sunca, čemu ju je naučila majka: "Moja je majka bila vrlo svijetle puti i stalno se brinula da ćemo izgorjeti na suncu. Nije nam dopuštala da idemo na plažu prije 15 sati, a ni tada nismo smjeli ostati dugo. Kad su se pojavile učinkovite kreme za sunčanje koristili smo ih cijelo vrijeme."

image

Oskarovka oduvijek čuva svoj snježnobijeli ten od sunca

MARECHAL AURORE/ABACA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Voli pjegice i ne prekriva ih

U njezi glumica koristi serum protiv bora i za poticanje kolagena, poslije njega stavlja serum vitamina C i antioksidativnu zaštitnu kremu. Slijedi krema za vrat Neckdifirm, za područje oko očiju Hourglass (njihova je ambasadorica), tretman masažerom Jillian Dempsey i nova omiljena zaštita od sunca, Bioré UV. "Zvuči složeno, ali nije", uvjerava glumica koja sve to ponavlja i navečer.

Malo glamura dodaje šminkanjem, pa iako voli make up, nastoji se što manje šminkati i zadržati "svakodnevni izgled" kako ne bi prekrila pjegice, jer njih voli još više. Uglavnom nanosi rumenilo i korektor ispod očiju, jer to joj je problematično područje, a omiljeni proizvođači su joj Shiseido i Living Libations.

Linker
20. travanj 2024 14:16