Getty Images
CINDY CRAWFORD

Kako se jedna od najljepših žena na svijetu nosi sa suludim standardima ljepote

Osim što bi u svakoj prilici trebale izgledati besprijekorno, od žena koje se nalaze pod budnim okom javnosti kao da se očekuje i da ne stare. Tema koja se već godinama povlači po medijima je upravo negativni utjecaj postavljanja nerealnih standarda ljepote na mlade djevojke i njihovo samopouzdanje, a ono o čemu se govori mnogo manje, ako uopće, jest kako takve kritike utječu na osobe u fokusu.

Posljedice javnog seciranja njezinog izgleda na svojoj koži je osjetila i jedna od najljepših žena na svijetu, bivši top model Cindy Crawford. Iako više ne nosi revije i ne snima kampanje, američka manekenka nedavno je izjavila kako joj nije jasno iz kojeg razloga se od nje očekuje da još uvijek izgleda kao i na početku karijere. U nedavnom intervjuu za magazin New Beauty osvrnula se na komentare kojima je pratitelji bombardiraju na Instagramu: pišu kako više ne izgleda kao prije, zasipaju je fotografijama iz njezine mladosti i "komplimentima" da izgleda kao da je tek u tridesetima. Bivša manekenka koja će u veljači proslaviti 51. rođendan priznala je da se tek u novom desetljeću života pomirila sa starenjem i da joj nije bilo nimalo lako.

O pritisku

"Ne treba mi da mi putem Instagrama nepoznati ljudi ističu da ne izgledam jednako kao kad sam imala dvadeset. Znam to. Kad ste javna osoba, takvi pritisci su redoviti i da biste to preživjeli morate početi raditi na sebi i svojem samopouzdanju."

Getty Images
Zahvaljujući zdravom načinu života, Cindy Crawford ima liniju na kojoj bi joj mogle zavidjeti i duplo mlađe kolegice

O prihvaćanju

"Bez obzira na to što učinila, više nikada neću izgledati kao na početku karijere. Jednostavno želim izgledati odlično sa svojih pedeset. Vježbam, hranim se zdravo i njegujem svoju kožu. Postoji pritisak, prvenstveno na žene, da učine nemoguće – da ne stare. Ali trebali bismo se fokusirati na to da izgledamo i da se osjećamo dobro za svoje godine, bez obzira na to broj koji se skriva iza njih."

Miami, Florida - Supermodel Cindy Crawford and her husband Rande Gerber hit the beach with their children Kaia and Presley on Christmas Day in Miami. While budding model Kaia got in the holiday spirit with a red bikini, Cindy chose to keep her colorful cover-up on for the outing.

-PICTURED: Kaia Gerber, Cindy Crawford, Rande Gerber, Presley Gerber

-, Image: 309494626, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, INSTAR Images
Profimedia, INSTAR Images

O iznenađenjima

"Neke promjene, poput sijedih vlasi, očekuješ i ne iznenade te. Ali mene je šokiralo koliko mi se tekstura kose promijenila. Postala je mnogo grublja i nema više nikakve veze s onom bujnom kosom kakvu sam nekada imala."

Cindy Crawford attends Maybelline New York Celebrates NYFW on September 8, 2016 in New York City. DVT/LFI/PS/MCI, Image: 300809259, License: Rights-managed, Restrictions: NONE, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Whats Up
Profimedia, Whats Up

"Ne moramo biti savršene i ne možemo ostati zauvijek mlade. Čim prije to prihvatite, prije ćete zavoljeti sve promjene koje godine nose."

S obzirom na to da je javna osoba koja je još uvijek itekako prisutna u medijima, Crawford se vodi time da svojim stavom može biti pozitivan primjer drugim ženama. Fokusirana je na to da prihvati neizbježan dio života, da se osjeća dobro, bude zahvalna na zdravlju i uživa u pedesetima, a to isto želi prenijeti ženama diljem svijeta.

MONACO 12/09/2016 Cindy Crawford à l'expo Marco Glaviano à la galerie Philippe Pastor de Monaco -, Image: 299596451, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, MAXPPP
Profimedia, MAXPPP

- Ako imaš manje od 35 godina, odjeni bikini i ne skidaj ga – napisala je Nora Epgron u svojoj knjizi "I Feel Bad About My Neck and Other Thoughts on Being a Woman". Tim se načelom vodi i bivša manekenka, ali ističe kako spomenute godine treba zanemariti te raditi i nositi sve u čemu se osjećamo ugodno. I ono najvažnije, ne smijemo biti previše stroge same prema sebi. Na kraju krajeva, čak ni ona, uz svu silu dermatologa, anti-age gurua i drugih specijalista ne može držati korak s današnjim beauty standardima.

Uz brojne serume, maske i kremice koje bi nam trebale omogućiti da zaustavimo (ili barem usporimo) starenje, svako toliko na tržištu se pojavi novi proizvod koji nas podsjeti koliko "borba" sa starenjem može postati suluda. Jedan od takvih koji sigurno ne trebate je ljepljiva traka za vrat. Da, točno ste pročitali. Ljepljiva traka kojom "zategnete" kožu vrata kako biste izgledali mlađe. Nazvana je Nexsey i nije nimalo seksi.

Zapravo se radi o običnoj medicinskoj traci čije uklanjanje nije nimalo ugodno, a iako se i ranije koristila u beauty svrhe - primjerice Kim Kardashian je njome "podizala" grudi - ovo je jedna sasvim nova dimenzija njezine primjene koju su žene diljem svijeta objeručke prihvatile. Nexsey je, naime, rasprodan.

Umjesto mučenja trakama čije nošenje izgleda poprilično bolno, treba se samo malo više posvetiti njezi kože - štititi je od sunca, njegovati kremama, dati joj priliku da se sama regenerira i ono najvažnije - prihvatiti svoje godine.

Linker
19. travanj 2024 21:22