Keune
GLORIA & KEUNE

Antonia Matković Šerić otkriva tajnu plave kose srebrnog sjaja

Sve ove godine, otkako svijetom kruže vicevi na račun plavuša, popularnost te boje kose ne jenjava. Štoviše, plava je kosa visoko na ljestvici najpoželjnijih boja - ali ove sezone u svom najhladnijem izdanju.

Toj nijansi nije odoljela ni pjevačica Antonia Matković Šerić, inače prirodna brineta koja je dosad promijenila nekoliko dojmljivih boja - bila je vatrenocrvena, bakrena, crna, ljubičasta, tamnosmeđa... No uoči objavljivanja prve samostalne pjesme izvan grupe Pavel, odlučila je postati plavuša. Bilo je to lani, u međuvremenu je objavila još četiri pjesme, a najnoviju ‘Netko se događa’ promovira spotom u kojem je - platinasta plavuša. Tu je nijansu teško postići, a još teže održavati i sprečavati da na površinu vlasi ne prodru žućkaste nijanse.

Koliko vam je trebalo da pronađete svoju idealnu nijansu?

- Do sada sam u dva navrata bila plava, i uvijek sam nastojala izbjeći žutu ili narančastu nijansu, koje nikako ne pašu uz moje svijetle oči i porculanski ten. Kako se o mojem stajlingu brine Marija Cvitanović, ona je predložila imidž platinaste plavuše za moj prvi samostalni album “Tonka”, koji će, nadam se, uskoro izaći. U frizerskom salonu Keune Colette otprve su postigli srebrni sjaj kose, koristeći Tinta Color Ultimate Blond boju, uz Bond Fusion tretman koji štiti kosu u procesu bojenja.

Kako sprečavate da ta nijansa ne dobije žućkasti ton?

- Cijelo ovo vrijeme održavam hladni odsjaj korištenjem Keune Care Silver Savior šampona i regeneratora. To su odlični preparati koji sadržavaju ljubičaste pigmente pa neutraliziraju žutilo.

Je li plavu boju teško održavati?

- Naravno da se kosa zbog postupka izbjeljivanja isušuje, ali zato postoji personalizirana njega: u salonu točno znaju što mojoj kosi treba, od “srebrne” linije do hranjivih maski Keune Repair Treatment ili Keune Care Vital Nutrition.

Kako često odlazite na bojenje kose?

- Svakih mjesec i pol. Naravno da bih trebala i češće, ali ne stignem...

A što kad izrast postane jako vidljiv, a vi ne stignete frizeru?

- To čak i ne izgleda tako loše. Osmislili smo frizuru koju mogu napraviti i sama. Složim nekoliko čvorića i pričvrstim ih ukosnicama, pa izgledaju poput pužića na tamnoj podlozi. Jednostavno, a efektno.

Za kosu hladnog srebrnog tona, sijedu ili prirodno plavu - u laboratorijima nizozemske tvrtke Keune osmišljeni su šampon i regenerator Care Silver Savior. Njihova formula sadržava ljubičaste pigmente koji neutraliziraju tople tonove, ali i njegujući Provitamin B5 koji kosi daje svilenkast izgled i mekoću. S obzirom na to da linija Silver Savior sadržava vrlo jake ljubičaste pigmente, za dobar rezultat bitno je vrijeme primjene - za blagi efekt dovoljne su tri minute, za nešto jači sedam minuta, a za ‘najledeniju’ nijansu treba 10 minuta.

Linker
16. travanj 2024 12:22