Getty Images/iStockphoto
I ti to možeš

Dok se ne otvore frizerski saloni na ovih pet lukavih načina možemo sakriti izrast i sijede vlasi

Kako je stuacija takva da na stručnu pomoć trenutno ne možemo računati - moramo si same pomoći. Zato vam donosimo nekoliko trikova koji će u ovim kriznim trenucima biti korisni. Barem privremeno... Ali, ništa zato, jer i male stvari usrećuju, zar ne!?

Kao što nam je svima dobro poznato, frizerski saloni, baš kao i sve druge djelatnosti bez kojih u ovom trenutku možemo preživjeti - su zatvoreni. Ok, o ovome da bi se bez njih moglo preživjeti bi se dalo raspravljati... Ali, šalu na stranu. Bili smo svjedoci čime se sve suočavaju kozmetičarke u doba koronavirusa i koliko je nekim ljudima doista i na najružniji način potrebno naglasiti kako okolnosti nisu baš najbajnije i da se moraju držati kuće. Uostalom, ako ne vjerujete nama, barem poslušajte stručnjake kojima su "puna usta" jedne te iste poruke - ljudi, ostanite doma.

No da se vratimo na temu. Boravak kod kuće već je mnoge izmučio. Pospremili smo sve što se dalo pospremiti, popravili sve što se dalo popraviti, ormare presložili i nekoliko puta (ništa ne pitajte), presadili cvijeće u nove, veće posude, oprali i prozore i tepihe, dezinficirali svaku kvaku i šlapu... A onda smo se odlučili malo posvetiti i sebi. I gle čuda, prošlo je tek dva tjedna u izolaciji, a odraz u ogledalu otkriva ne tako lijepu sliku. Izrast na glavi, znat će sve žene koje boje kosu, uočljiv je već na metar udaljenosti, a ni sijede više nisu tako nevidljive...

Kako je, ponovimo, stuacija takva da na frizere trenutno ne možemo računati - moramo si same pomoći. Zato vam donosimo nekoliko lukavih trikova koji će u ovim kriznim trenucima pomoći. Barem privremeno... Ali, ništa zato, jer i male stvari usrećuju, zar ne!?

Kozmetičarke bijesne: 'Kakav bezobrazluk, kako nekome sad mogu biti važniji nokti od života!?'

IDEJA PRVA: VISOKA PUNĐA | Zaboravite što možda posljednjih sezona nije u trendu - u punđi je u ovom trenutku spas! Osim što ćete kad je svežete visoko na potiljak sakriti izrast i sijede, oslobodit ćete i lice od vlasi koje ju redovito prljaju i maste. A možete se odlučiti i za dvije (ako ste hrabri).

IDEJA DRUGA: VISOKI REP | Ako ste skloni glavobolji zbog punđe, isprobajte visoko vezani rep. Učinak će biti gotovo identičan, a glava će vas manje boljeti jer će kosa nesmetano padati.

IDEJA TREĆA: RETRO LOOK | Sjetite se kako su naše majke i bake nekad nosile maramu!? Sjećate se, oko glave. Točno! Omotajte dugu maramu oko glave i svežite je iza vrata. Na taj ćete način najvještije skriti izrast i sijede, a čak ćete i izgledati retro šik.

IDEJA ČETVRTA: RAZBARUŠENA FRIZURA | Uzmite figaro ili peglu u ruke i složite razbarušenu frizuru. Učvrstite je lakom ili pjenom za kosu i namjestite onako kako je inače ne nosite kako biste postigli očekivano - da nitko ne primijeti izrast i sijede.

IDEJA PETA: PLETENICE | Ako ste vješti u pletenje pletenica, a pogotovo onih malo složenijih kakva je riblja kost - slobodno se odlučite na ovu kamuflažu! Dapače, osim što ćete prikriti ono što vas muči, jer će se fokus pogleda prebaciti na pletenicu, a ne na izrast, još ćete i izgledati kao da imate frizuru.

JOKER! Ako ne možete izdržati do idućeg odlaska kod frizera kako biste riješili ovaj problem, a dobri ste sa svojom frizerkom, probajte je tražiti savjet koju biste boju u ovom trenutku mogli kupiti u drogeriji i prekriti taj izrast koji vas toliko muči.


ČITAJTE I:

Najbolja zaštita trenutno je ostati doma, stoga podržite kampanju #ostajemdoma

Linker
16. travanj 2024 13:28