Trendovi u kosi

Fantastično elastično! Laštik gumice za kosu najbolji su ukras svakoj kosi - i imaju jednu jako važnu svrhu

Mekane, nježne za vlasi i atraktivne, gumice za kosu koje rade Aleksandra i Branka Đorđić imaju i društveno važnu ulogu - jer postotak od njihove prodaje ulažu u borbu protiv obiteljskog nasilja.

Nakon gotovo tri desetljeća (jer devedesetih godina prošlog stoljeća bile su veliki hit) takozvane scrunchie gumice opet su jedan od najpoželjnijih ukrasa za kosu.

Obična krojačka ‘lastika’ presvučena nabranom tkaninom vrlo efektno obavija punđu ili rep i stoga ne čudi što se vratila u upotrebu baš u pandemijskoj krizi, kad su odlasci na frizuru mnogim ženama komplicirani zbog raznovrsnih ograničenja.

image
Laštik gumice za kosu izrađuju se od meknaih materijala - pliša, pamuka ili svile.
INDIGO BLUE WEDDINGS

Čitajte i: Zbogom suhoći i ispucanim vrhovima! Uz ove zlatne savjete kosa će biti vaš najljepši ukras

Uz to, mekana tkanina - obično pliš, pamuk ili svila - nježna je prema kosi, ne oštećuje ju, ne čupa i ne ostavlja nikakav trag. Tih su kvaliteta svjesni i brojni domaći dizajneri u čijoj se ponudi posljednjih mjeseci mogu pronaći scrunchie gumice, a brend Laštik iz Labina ima posebnu priču.

image
Laštik gumice ne oštećuju kosu.
INDIGO BLUE WEDDINGS

Pokrenule su ga fotografkinja Aleksandra Đorđić (31) i njena majka Branka (55), koje su nakon teških životnih trenutaka počele izrađivati ukrase za kosu od svile i lana te dio prihoda od njihove prodaje donirati za borbu protiv obiteljskog nasilja.

image
Nakon teških životnih trenutaka Aleksandra i Branka Đorđić pokrenule su brend Laštik.
INDIGO BLUE WEDDINGS

Čitajte i: Isprobala sam jedne od najpoznatijih profesionalnih boja za kosu: Više nikada neću kosu bojiti sama!

- Laštik možda izgleda kao običan scrunchie, no za mene i majku to je životni projekt, dokaz da smo se oporavile od trauma, da su stigli vedriji dani - kaže Aleksandra Đorđić, koja laštike nudi u tri dimenzije i prodaje preko društvenih mreža po cijeni od 25 do 60 kuna, a 5 kuna od svake kupnje sjeda na račun Sigurne kuće Istra, organizacije koja pruža pomoć ženama i djeci žrtvama obiteljskog nasilja.

Linker
12. travanj 2024 11:13