Proljetni makeover

Isprobala sam jedne od najpoznatijih profesionalnih boja za kosu: Više nikada neću kosu bojiti sama!

Iako je bojanje kose kod kuće praktično, u većini slučajeva nije dobro za našu kosu jer bojama iz drogerija ne možemo postići postojanost, nijansu i kvalitetu kao onima koje se koriste u profesionalnim salonima. Schwarzkopf Professional za proljeće 2021. donosi moderniziranu verziju vrhunskih Igora Royal boja koje sam poželjela isprobati na svojoj kosi. Rezultat me oduševio!

U mojem već podužem stažu bojanja kose, isprobala sam sigurno desetak nijansi. Za vrijeme 'metal' faze bojila sam se u tamnosmeđu boju, no tijekom godina sam se zasitila tamnih boja i odlučila za nešto posve novo - crvenu. Iako se crvene nijanse najbrže ispiru i najteže ih je održavati, čvrsto sam odlučila postati vatrena i otkrila da mi crvena čak najbolje stoji!

image
Zbog povećeg izrasta i ostataka prijašnje boje, trebao mi je hitni makeover.
TOMISLAV KRIŠTO/CROPIX
image
Moja kosa prije bojanja.
TOMISLAV KRIŠTO/CROPIX

Međutim, proteklih osam godina bojila sam se kod kuće, koristeći svima dostupne boje iz drogerija, što nije bilo baš najpametnije jer mi je kosa s vremenom postala sve suša. Kako sam proteklu godinu, baš poput mnogih, većinom provela doma, nisam imala potrebu obnavljati boju jer mi to jednostavno nije bilo važno.

Kvaliteta i održivost u jednom

Ipak, s dolaskom nove 2021. i s proljećem iza ugla, uhvatila me želja za promjenom. Obećala sam sama sebi da si moram priuštiti samo najbolje i da je prošlo vrijeme eksperimentiranja kod kuće nekvalitetnim bojama, već da se konačno moram prepustiti rukama profesionalaca.

Zato sam bila iznimno uzbuđena kada su me iz Schwarzkopf Akademije pozvali da isprobam njihove Igora Royal boje za kosu koje su zadržale stari sjaj, ali dobile novi vizualni identitet i održivo pakiranje.

image
Igora Royal boje pružaju 100 posto prekrivanje sijedih te ne oštećuju kosu.
SCHWARZKOPF PROFESSIONAL

Naime, riječ je o brendu boja koji je prvi put bio predstavljen davne 1960. godine te je do danas ostao sinonim za inovativnost i standard koji obožavaju koloristi diljem svijeta!

Ugodna atmosfera i pristup klijentima

Moram priznati da prije nisam čula za Igora Royal boje (u moju obranu - jer se nisam farbala u salonima) pa je tim znatiželja bila i veća. Već pri samom ulasku u Schwarzkopf Akademiju osjećala sam se dobrodošlom, posebno nakon što je tehnička stručnjakinja za Schwarzkopf Professional, Iva Vaca, saslušala što točno želim postići.

image
Sa Ivom Vacom, tehničkom savjetnicom za Schwarzkopf Professional, izabrala sam željene nijanse.
TOMISLAV KRIŠTO/CROPIX

Nisam željela standardnu crvenu nijansu već neku koju nisam prije nosila. Koloristica mi je pokazala opsežnu paletu nijansi Igora Royal boja koja se sastoji od pet skupina proizvoda koje se pak dijele na mogućih 143 nijanse, što je zaista impresivno. Odlučila sam se za upečatljivu bakrenu nijansu koja će mi osvježiti lice. Kako sam imala poveći izrast, a na ostatku kose još uvijek je bila prisutna stara boja, izazov je bio nešto veći, no nema toga što se uz Igora Royal boje ne može postići.

Potpuna koloracijska usluga

Kako bi rezultat bio najbolji mogući, potrebno je zaštititi vlasište i ukloniti staru boju kako bi nova bila ujednačena. Schwarzkopf Professional je zato formulirao specifičnu paletu sredstava za omogućavanje boja pod nazivom Color Enablers.

Prije samog bojenja, koloristica mi je uz rub kose stavila zaštitnu kremu Skin Protect koja sprječava nastanak mrlja od boje i iritacije kože. U vlasište je potom umasirala Scalp Protect, serum za zaštitu vlasišta koji štiti od iritacija tijekom bojanja i posvjetljivanja bez ugrožavanja performansi boje.

image
Prvo je uslijedilo bojanje izrasta.
TOMISLAV KRIŠTO/CROPIX

Potom je uslijedilo bojanje izrasta kombinacijom svjetlije bakrene i smeđe, kako bi rezultat bio što prirodniji i bez oštrih prijelaza.

Dok se boja na izrastu razvijala, koloristica mi je ispričala po čemu se Igora Royal boje razlikuju od drugih.

Redizajnirani pigmenti matrice daju jasnoću u tonu boju, štite njezin intenzitet i pružaju 100 posto prekrivanje sijedih, a sve bez oštećivanja kose.

image
Schwarzkopf Professional Igora Royal boje dolaze u moderniziranom održivom pakiranju.
SCHWARZKOPF PROFESSIONAL

Osim toga, Schwarzkopf Professional se posebno posvetio utjecaju na okoliš kreiranjem održivog pakiranja Igora Royal boja. Tuba je napravljena od 100 posto recikliranog aluminija, poklopac od 100 posto reciklirane plastike, a kutija od 92 posto recikliranog kartona, čime je Schwarzkopf definitivno pokretač društvene odgovornosti među brendovima profesionalnih boja.

Rezultat me ugodno iznenadio

Nakon bojenja izrasta, koloristica mi je skinula staru boju s Color Remover emulzijom koja uklanja umjetne nakupine boje, stvara ravnomjerniju, svjetliju osnovnu podlogu i omekšava neželjene smjernice tona. Iznenadila sam se koliko je Color Remover uspješno obavio svoj posao i napravio odličnu podlogu Igora Royal bakrenoj nijansi koja je došla na ostatak kose.

image
Color Remover uklonio je ostatke prijašnje boje i napravio podlogu za novu boju.
TOMISLAV KRIŠTO/CROPIX

Koloristica mi je potom šamponom oprala kosu te nanijela Hair Sealer, tretman koji neutralizira, vraća prirodni pH i obnavlja kosu te "zaključava" pigmente, tako sprječavajući oksidaciju boje.

image
Hair Sealer vratio je pH kosi te 'zaključao' pigmente nove boje.
TOMISLAV KRIŠTO/CROPIX

Nakon ispiranja, sušenja i oblikovanja frizure, došlo je vrijeme da se pogledam u ogledalo. "Ajme, tko je ovo? Je li to Ida?", zapitala sam se, na što su se profesionalci u salonu samo slatko nasmijali. Nisam mogla vjerovati koliko je boja intenzivna, a opet izgleda kao prirodna.

image
Rezultat nakon bojenja - fenomenalan!
TOMISLAV KRIŠTO/CROPIX
image
Zadovoljan osmijeh sve govori!
TOMISLAV KRIŠTO/CROPIX

Kada sam izašla iz salona, primijetila sam da boja nevjerojatno sjaji na suncu, a to su mi dokazali i pogledi prolaznika koje nisam mogla ne primijetiti.

image
Igora Royal boje pružaju vrhunski rezultat!
TOMISLAV KRIŠTO/CROPIX

Moje kolegice, članovi obitelji i dečko bili su redom oduševljeni i komentirali da mi je ovo do sad najbolja nijansa koju sam imala. Pa, moram se složiti s njima, kao i s činjenicom da kosu više nikada neću bojiti sama kod kuće, već ću se prepustiti rukama profesionalaca. Tko zna, možda čak postanem i plavuša! Uz Igora Royal boje taj zadatak će, sigurna sam, biti izvediv.

Sadržaj je nastao u suradnji sa Schwarzkopf Professional.

Linker
05. ožujak 2024 22:10