Tvornica glamura

Manikura zbog koje morate posjetiti ovaj salon! Muškarci znaju kakvi nokti se nose

Muškarci koji ženama uređuju nokte? Ima ih i u svijetu i kod nas, a jedan od njih je Nikola Jurešić iz Rijeke, koji nam predstavlja vodeće trendove u manikuri.

Muškarci s rašpicom u jednoj i lakom za nokte u drugoj ruci? Oni koji suvereno koriste tipse i led lampu te oblikuju ženske (katkad i muške) nokte u savršene forme, koji na površini minuciozno iscrtavaju prava mala umjetnička djela i ukrašavaju ih šljokicama? Nema ih mnogo, pogotovo u Hrvatskoj, ali zato su iznimno predani svom poslu - i uspješni. Jedan od njih je 32-godišnji Nikola Jurešić, u čiji salon u Rijeci ne dolaze samo njegove sugrađanke (i sugrađani) nego i žene iz drugih gradova. Čak ni nekim Zagrepčankama nije problem zbog njegove manikure "potegnuti" do Rijeke.

image

Nikola Jurešić stekao je diplomu "master edukatora" Crystal Nailsa

PRIVATNI ALBUM

"Bio je izazov ući u pretežno ženski svijet, no u međuvremenu su se tu pojavili još neki muškarci, poput glazbenika Machine Gun Kellyja i Harryja Stylesa koji uspješno razvijaju svoje brendove s lakovima za nokte i kreiraju trendove u manikuri. Ne treba to čuditi jer muškarci jednako kao žene imaju oko za estetiku i ljepote, impuls za stvaranjem i umjetničkim izražavanjem. I mene je kreativnost usmjerila u ovaj svijet. Nakon godina izrađivanja raznih umjetničkih predmeta shvatio sam da se mogu izraziti i na noktima", govori Nikola, inače električar po struci, koji nije baš mnogo žica spojio u životu.

image

EXCLUSIVE: Premium Exclusive Rates Apply:

British teen idol Harry Styles seen filming his latest music video on The Mall in London in a moving bed.

Harry was joined in the bed two female musicians including a guitarist with prosthetic legs.

Harry was wearing polka dot pyjamas and nail varnish.

Pictured: Harry Styles,Image: 661768479, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Pictured: Harry Styles, Credit line: Click News & Media/Dean/SplashNews.com/Splash/Profimedia

CLICK NEWS & MEDIA/DEAN/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA CLICK NEWS & MEDIA/DEAN/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Godinama je radio kao voditelj popularnih riječkih kafića, a u slobodno vrijeme je mami, sestri i prijateljicama uređivao nokte i odlazio na edukacije kod raznih majstora manikure. Kad mu je pak dojadio ugostiteljski posao, upisao je međunarodni trening Crystal Nails u Budimpešti i s diplomom "master edukatora" (tako da danas prenosi znanja i vještine drugima) 2019. otvorio salon Glam Factory.

image

Machine Gun Kelly poznat je po svojim upečatljivim noktima, a i sam je razvio svoj brend lakova za nokte.

BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK EDITOR

Danas ih u "tvornici glamura" radi četvero, no nisu sve njihove kreacije glamurozne - jednostavne linije i motivi sve su više u modi. "Kad govorimo o trendovima, trenutačno je najpopularniji prirodni, bademast oblik nokta, a on je i najugodniji za funkcioniranje u svakodnevnom životu. U prvi plan su ovog ljeta iskočile jarke boje, pogotovo sve neonske nijanse, ali i mliječna bijela te žarkocrvena. Klasičnu francusku manikuru pomalo istiskuje dvostruki French, a definitivni hit je Babyboomer, tehnika kojom se postiže efekt prelijevanja boje na ploči nokta", otkriva Nikola Jurešić, koji je već ima nekoliko novih aseva u rukavu za nadolazeću jesen. O čemu je riječ, otkrit će kad se krene mijenjati kolorit u prirodi.

Linker
14. travanj 2024 19:35