Samo za hrabre

Ružičasta kosa ponovno je hit! Obožavaju je zvijezde, a jednako je privlačna i kad gubi na intenzitetu

Kad su vijesti i dani tmurni, dobro raspoloženje jača se i promjenom imidža, a izbor svjetskih zvijezda je kosa u pastelnoj i pink boji.

Ove zime nosi se - ružičasta. I to ne samo na usnicama i noktima. Sve nijanse omiljene boje djevojčica hit su i na kosi. Predvodnice trenda su pjevačice Demi Lovato i Halsey te modeli Kaia Gerber i Georgia May Jagger: kći slavnog rockera Micka Jaggera prvi se put s vibrantnom ružičastom pojavila na dodjeli modne nagrade British Fashion Awards prije tri godine, a u međuvremenu je isprobala sve njezine tonove.

image
Georgia May Jagger.
BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA
image
Model Georgia May Jagger isprobala je nijanse od boje fuksije do hladne, baby ružičaste.
BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Jer jedna od najvećih prednosti ružičaste je široka paleta nijansi. Trenutačno najtraženija je “isprana”, kakvu preferira američka glazbenica Halsey. Ova je prirodna crnka najbolji primjer da ružičasta nije rezervirana samo za plavuše.

image
Rainbow Tones boja koja se ispire 81 kn I HEART REVOLUTION.
I HEART REVOLUTION

Doduše, svijetla kosa brže “hvata” ružičasti pigment, dok je tamnu potrebno prethodno izbijeliti.

image
Pjevačica Demi Lovato: undercut i ružičaste šiške.
BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Na putu prema ružičastim valovima mnogi frizeri plavušama i brinetama savjetuju da u početku koriste za vlasi manje “invazivnu” polutrajnu boju, a njezin jedini nedostatak je relativno kratak vijek.

Jednako privlačna i kad blijedi

U odnosu na klasičnu boju - koja “drži” i do osam tjedana - polutrajne varijante ispiru se sa svakim šamponiranjem. Čarobni preparat za održavanje ružičaste ne postoji, no dobra je stvar što je ova boja jednako privlačna i kad gubi na intenzitetu.

image
Manekenka Kaia Gerber nosi pramenove s velikim izrastom.
JOSIAHW/BACKGRID/BACKGRID US/PROFIMEDIA
image
Mad Touch boja bez amonijaka, nijansa Manic Pink 118,60 kn SUBRINA PROFESSIONAL.
SUBRINA PROFESSIONAL

Za one manje hrabre preporučuju se pramenovi kojima se mogu poigrati na više načina. Najtraženiji su djelomični i ne po cijeloj dužini, što je izbor i Kaie Gerber.

image
Colorful Hair Pro Hair Make-up boja koja se ispire šamponom 195,90 kn L’OREAL PROFESSIONNEL.
L’OREAL PROFESSIONNEL

Odvažite li se postati dio ružičaste generacije, morate znati da je ova boja nekada bila sinonim bunta. Zvuči nevjerojatno, no prije nego što su je otkrile današnje trendseterice ružičasta je obilježila rađanje punka krajem sedamdesetih godina prošlog stoljeća, pa računajte da s njom nikako nećete proći nezamijećeno.

Još odličnih tema potražite u novom broju Glorije IN!

image
Novi broj magazina Gloria IN donosi pregršt dobrih ideja!
GLORIA IN
Linker
19. travanj 2024 23:09