Getty Images for Kering
Male tajne velikih majstorica

Što Francuskinje nikad ne rade svojoj kosi?

Nonšalantne frizure francuskih žena jednako se kopiraju kao i njihov šik stil. Majstorice su "no make-up" izgleda, a njihovi uvojci uvijek perfektno izgledaju iako su zapravo neuredni i složeni u nekoliko sekundi.
Ne boje kosu

"Nemojte bojati kosu, a ako to baš morate, onda samo u svoju nijansu , stavite nekoliko pramenova ili prekrijte sijede." savjetovala je Caroline de Maigret, manekenka, glumica i autorica knjige "Kako biti Parižanka". Francuskinje su poznate po tome da svoju prirodnu ljepotu, šminkom ili bojom za kosu, samo naglašavaju, vjerujući gotovo u potpunosti "majci prirodi".

Ne koriste sušilo za kosu

A post shared by Jeanne (@jeannedamas) on

Ne koriste sušilo za kosu nego vjeruju prirodnim silama - suncu i laganom povjetarcu, dok zimi poslije pranja kosu najprije "prosuše" ručnikom. Tim trikom čuvaju prirodnu teksturu kose.

Ne peru kosu svaki dan

A post shared by Violette (@violette_fr) on

Ležerne Francuskinje znaju da kosu ne treba prati svaki dan - drugi dan, kad dobije težinu, jednostavnija je za stiliziranje i podizanje u idealnu razbarušenu punđicu.

Ne koriste ukrase za kosu

Dobar rez zlata vrijedi - kosu najčešće nose raspuštenu, bez ikakvih ukrasa. U knjizi koja otkriva tajne francuskih beauty uzora, De Maigret je navela - "izbjegavajte kopče za kosu ili rajfove ako ste punoljetni, a nisu vam potrebne ni dekorativne ukosnice ili nakit za kosu". Jedino što nikad ne zaboravljaju staviti na kosu je - malo parfema.

Ne izlaze iz kuće s mokrom kosom

CANNES, FRANCE - MAY 23:  Actor Laetitia Casta attends the 70th Anniversary of the 70th annual Cannes Film Festival at Palais des Festivals on May 23, 2017 in Cannes, France.  (Photo by Chris Jackson/Getty Images)
Getty Images
Laetitia Casta

Kad god je moguće kosu peru navečer umjesto ujutro, da ne bi morale izjuriti na posao s mokrom kosom. Uz to, odlazak u krevet s vlažnom kosom rezultira voluminoznim i zanimljivim jutarnjim frizurama koje se u nekoliko trenutaka mogu "dovesti u red".

Ne žale se na ljetne vrućine

CANNES, FRANCE - MAY 17:  Actress Marion Cotillard attends the
Getty Images
Marion Cotillard

Ljeto im je omiljeno doba iz više razloga - kosa posvijetli od sunca, a od morske soli nastaju idealni valovi. Čak im ne smeta ni vlaga, frizura će dobiti željeni volumen.

Linker
18. travanj 2024 11:19