doba promjena

Vrijeme je za nove rezove! Nadolazeća 2022. bit će u znaku prirodnih tekstura, ‘neurednih‘ frizura i šiški

Inspiracija za frizure nikada dosta, a ako ste na korak do promjene (barem dužine kose), dobro je znati koji će trendovi vladati u sljedećoj godini da vam izbor bude lakši.

Možemo reći da nam je 2021. godina doslovno proletjela - nismo se ni okrenuli, a nova 2022. već nas čeka iza ugla. S dolaskom svake nove godine očekujemo i nove trendove, kako u modi, tako i u ljepoti, a posebno u frizurama. Ove godine nagledali smo se svakojakih - od mokrih frizura do fudbalerki i 'muških' frizura koje su se tako lukavo uvukle u naš stil.

Naredna godina bit će jednako zanimljiva, a fokus će, kao i prethodnih godina, biti promjena. Kako smo u neizvjesnom vremenu koje nas je pošteno iscrpilo, samo želimo stati i pritisnuti gumb za resetiranje (oh, da se barem to može). Ali ako već ne možete resetirati svijet, barem možete svoju frizuru. Pa, što čekate? Ako vam treba malo inspiracije za nove rezove, evo koji će trendovi u frizurama prevladavati u 2022.

'Boy bob'

Je li postojao period kada bob nije bio u modi? Čisto sumnjamo u to. Bob je uvijek u trendu kao takav, samo se godinu za godinom mijenjaju njegove varijante. Postoji puno načina da ga nosite, ali ovisno o vašem obliku lica.

Takozvani "boy bob" dominirat će sljedećom godinom, a karakterizira ga tupi rez na krajevima i pomalo nedovršeni izgled, zbog čega prirodna tekstura kose može slobodno 'lutati'. Ovakav bob podnosi sve dužine - od brade do ključne kosti. Najbolji završni dojam postići ćete ako ga sušite na zraku. Također, na tronu će još neko vrijeme biti i francuski bob.

Čitajte i: Nije mit - u ovo doba godine gubimo najviše kose, ali znamo kako to spriječiti

Prirodna tekstura

Ako imate prirodnu kovrčavu kosu, vrijeme je da je prestanete svakodnevno peglati. Jedan od velikih trendova 2022. je prihvaćanje toga što imamo i učenje kako da to naglasimo. Dakle, kovrče i valovi ne moraju biti gnjavaža, morate ih samo znati naglasiti, a to se postiže posebnim šamponima i proizvodima za stiliziranje.

Oblikovanje je također važno za uokvirivanje lica i davanje forme kosi. Kovrčavi lobovi, odnosno dugi bobovi idealno su rješenje, baš kao i kovrčave šiške koje će vašoj frizuri dati dozu vintage šarma.

Šiške zavjese

Silno vam treba promjena, ali ne želite više rezati šiške? Imate sreće jer izrasle zavjesa-šiške bit će hit sljedeće godine. Što napraviti? Pustite šiške da izrastu, a da postignete više volumena na prednjem dijelu glave, možete ih oblikovati viklerima ili četkom.

Kraće vlasi koje uokviruju lice i koje djeluju kao 'zavjesa' u odnosu na ostatak kose su lijepe na svim teksturama kose i nevjerojatno jednostavne za održavanje.

Čitajte i: Ideje friške za dobre šiške: Odaberite savršenu verziju za sebe i osvježite jesen novim imageom

Shaggy nove generacije

Kuštrave 'shaggy' frizure popularne su već neko vrijeme. Neki ih vole, neki ne, ali moramo priznati da zbilja imaju svoj specifičan šarm. Shaggy frizure posebno dobro izgledaju na lagano valovitoj teksturi jer je ovu frizuru lako održavati - nije ju potrebno fenirati, već je dovoljno lagano proći kroz nju kad je sušite.

Nešto duži pramenovi od iza odlično izgledaju s kraćima od naprijed, sa šiškama ili bez njih. Ako uklopite šiške u ovaj look, najviše ćete posla imati s njima, no opet ne toliko da morate provoditi sate u stiliziranju. Samo ih malo isfenirajte četkom, izravnajte peglom ili malo odignite od čela.

Veliki rezovi

I na kraju, 2022. obilježit će veliki rezovi poput pixie frizura u svim varijantama. Ako vas one već neko vrijeme "zovu", skupite hrabrost i eksperimentirajte s dužinama. Ne morate odmah odrezati baš sve - prvo kosu skratite do brade pa idite sve kraće dok se ne naviknete na kraću frizuru.

Pixie kosa može biti jako šarmantna, posebice ako nije cijela ošišana na istu dužinu, već je duža sprijeda i sužena sa strane.

Linker
25. travanj 2024 16:15