Getty Images
GLORIA IN

13 koraka njege u teretani

Dok u znoju lica svog naporno vježbaju da bi bile u što boljoj formi, cure odlično izgledaju i mirišu: jer u torbi osim sportske opreme imaju i kvalitetan dezodorans i vodootpornu maskaru.

Lice

Odlazak u teretanu ne podrazumijeva nužno lice bez šminke. Iskusne vježbačice našle su rješenje kako izgledati dobro uz minimalno proizvoda - i bez opterećivanja kože. Treba naglasiti oči i usne, a obrazi će ionako dobiti boju nakon silnih ponavljanja serija vježbi. Pritom je važno odabrati vodootpornu maskaru (Artdeco Color&Care 109 kn) i gel za obrve (Diego Dalla Palma 172 kn). Balzam za usne (Labelo Blackberry Shine 15,90 kn) spriječit će isušivanje. No osim estetike važna je i njega. Idealne su lagane kreme gelaste teksture koje će osigurati zaštitni film - i spriječiti iritacije od znoja - te dovoljno hidratacije, a pritom neće začepiti pore (Estee Lauder DayWear Matte 375 kn). Nakon treninga je važno s kože ukloniti znoj i čestice prljavštine kako bi se spriječile eventualne upale i pojava prištića, a bolja varijanta od čistača u tekućem obliku su vlažne maramice (L’Oreal Ideal Soft za čišćenje lica 39,90 kn) jer se ne mogu razliti po torbi.

Ruke

Tijekom tjelovježbe higijena i njega ruku su izuzetno važne. Često nesvjesno diramo lice i kosu i tako prenosimo bakterije na kožu, zbog čega mogu nastati prištići i upale. To se sprečava čestim korištenjem antibakterijskih preparata (48 antibakterijski gel 12,90 kn). Također, znoj može isušiti dlanove, a dizanje utega napraviti žuljeve. Najbolja su prevencija hidratantne kreme koje reguliraju sadržaj vlage i masnoće u epidermi te ne ostavljaju mastan trag na koži (Dr.Hauschke hidratantna krema za ruke 88,25 kn).

Kosa

Za vrijeme vježbanja kosu je najbolje držati što dalje od lica. Idealne frizure su punđe, visoki repovi ili trendi boksačke pletenice. Za učvršćivanje vlasi idealne su silikonske gumice jer ne oštećuju kosu niti na njoj ostavljaju trag nakon nošenja (H&M, 29,90 kn). Poslije treninga kosa se može osvježiti mirisnim suhim šamponima koji će joj vratiti volumen i spriječiti mašćenje (Keune Blend Refreshing sprej 139 kn).

Tijelo

Jedina stvar koja nam (osim sportske opreme) zaista treba u teretani je - pouzdani dezodorans. Antiperspiranti su idealni za osobe koje se pretjerano znoje, a moderne varijante sadrže čak mikrokapsule koje se aktiviraju pokretom i oslobađaju svježinu tijekom cijelog dana (Rexona Active Shield 19,90 kn). Za vrijeme vježbanja dobro je - osim vode za piće - imati i termalnu vodu za prskanje koja će kožu hidratizirati te ublažiti posljedice eventualnih reakcija na znoj (Vichy termalna voda 34,51 kn). Nakon vježbanja slijedi tuširanje: gelovi na bazi aloa vere vraćaju vlagu i umiruju kožu (Afrodita Mineral Water 15,99 kn), a kao dodatna njega preporučuju se preparati koji poboljšavaju elastičnost i vlaže kožu (Bio Oil ulje 89,90 kn).

Linker
15. travanj 2024 00:39