Getty Images
gloria in

Anti-age pokret: 5 tretmana kojima ćete olakšati život svojoj koži

Uz svakodnevnu upotrebu krema i seruma, u određenim godinama kožu je potrebno bockati, zagrijavati, masirati, trenirati... Ukratko, pomlađivati je različitim tretmanima

Dubinsko zagrijavanje

Razina kolagena u koži s godinama se smanjuje, zbog čega ona gubi tonus i elastičnost te sposobnost vezivanja vode. Ipak, moguće ga je obnoviti. Američki uređaj Elleman i posebni dodatak Pelleve radiofrekvencijom potiču proizvodnju novog kolagena. Riječ je o tehnici koja zagrijava dublje slojeve epiderme, mijenjajući strukturu kolagena. Uslijed topline kolagenski se lanci kidaju i skraćuju, a zatim opet spajaju, čime se postiže efekt zatezanja. Stanice fibrolasta stimulira se, pak, na proizvodnju novoga vezivnog tkiva. Potrebno je napraviti tri do četiri tretmana u razmacima od mjesec dana. (1000 kn, Poliklinika Fleur)

Piling za svjež izgled

Znakove preuranjenog starenja i neujednačenosti tena te suhoća i perutavost kože mogu se ublažiti profesionalnim tretmanom eksfolijacije. Naime, s godinama se proces prirodnog ljuštenja odumrlih stanica usporava, a to rezultira nakupljanjem rožnatih stanica na površini kože i njihovim slabijim obnavljanjem. Bitna komponenta Intensive active tretmana je i metoda analize lica kako bi bio prilagođen individualnim potrebama i stanju kože. Intenzivno obnavljanje epiderme postiže se sinergijom sastojaka na bazi mliječne i salicilne kiseline, inkapsuliranih peptida, retinola te polifenola iz lista masline. (300 kn, DermaCare Centar)

Masaža iglicama

Dermastamp ili microneedling je postupak koji stimulira kožu na samoobnavljanje, a brojna klinička istraživanja potvrdila su da uspješno "briše" bore, ožiljke od akni te pigmentacijske mrlje. Tijekom tretmana lice se masira posebnim alatom - medicinskim dermarollerom s finim i tankim mikroiglicama promjera vrha manjim od 3 mikrometra. Njima se izazivaju površinska oštećenja kože čiji je učinak poput djelovanja električnih impulsa te aktiviraju rastvaranje starog kolagena i stvaranje novoga, zdravog vezivnog tkiva.

Vježbe za mišiće

Bore nisu jedina neugodna posljedica starenja kože. U zrelim godinama opada proizvodnja lipida, hijaluronske kiseline i kolagena, a to rezultira slabije definiranim konturama lica, to jest opuštanjem mišica. Stoga je, neovisno o njezi kože raznim anti-age preparatima, potrebno raditi i na gimnastici lica. Urđaj za elektrostimulaciju oponaša bioelektrični proces koji kontrahira mišiće lica na isti način kao pri vježbanju, aktivira fibroblaste te pospješuje cirkulaciju i proizvodnju kolagena. (paket od 10 tretmana 1800 kn, MF studio za ljepotu)

Prirodan facelifting

MedVisage je kombinacija radiofrekvencije i ultrazvučne terapije kojom se postiže se zatezanje kože. Ovim tretmanom moguće je pomladiti kožu lica, vrata, dekoltea, pa čak i ruku. Termalni učnak obiju tehnologija potiče mehanizam obnove stanica te kontrakcije dermalnog kolagena i elastina, čime se poboljšavaju izgled, ton i svjetlina tena. Potrebna su dva do tri mjeseca da se istrošeni kolagen zamijeni novim, a rezultat je prirodni učinak popunjavanja i toniranja kože. Također, povećana temperatura stimulira prokrvljenost područja i limfu, pa se toksini brže otklanjaju, a u dublje slojeve kože dovodi se više kisika i hranjivih tvari. (1200 kn, Poliklinika Bagatin)

Linker
20. travanj 2024 06:31