dnevna doza beautyja

Bella Hadid sasvim je slučajno pokrenula novi trend u šminkanju i priznajemo, izgleda odlično!

Slavna manekenka ima savršeno istaknutu čeljust, što je primijetilo mnogo njezinih fanova koji su odmah rekreirali Bellin look, a rezultat je fenomenalan.

Uvijek pratimo i osluškujemo nove beauty trendove kojih ne manjka jer se pojavljuju kao gljive poslije kiše, posebice na trenutno najpopularnijoj društvenoj mreži TikTok. Iako je ova mreža pretežito za mlađe generacije, i mi stariji možemo na njoj naći pregršt ideja iz različitih sfera života pa tako i mnoštvo beauty savjeta i trikova.

Novi trend u šminkanju je sasvim slučajno pokrenula jedna od najpoznatijih manekenki današnjice - Bella Hadid. Naime, na mnogo fotografija koje objavljuje na svom Instagram profilu pojavljuje se sa savršenim tenom i istaknutim crtama lica. Posebnu pozornost privukla je njezina čeljust koja je tako precizno osvijetljena, bilo da ju je šminkao profesionalac ili ona sama.

Tajna iza njezinog looka je highlighter - proizvod koji uz par poteza može od umornog tena napraviti odmoran, baš kao da vas konstantno obasjava sunce.

Čitajte i: Kako razlikovati suhu od dehidrirane kože? Stali smo na kraj ovoj vječnoj dilemi

Iako smo highlighter navikli stavljati na vrh nosa, ispod obrva i na najvišu točku obraza, priznajemo da highlighter na čeljusti nije loša ideja.

Ovaj novi trend oduševio je i mnogo korisnika TikToka koji su odmah poželjeli rekreirati Bellin look. Sama tehnika nije komplicirana - sve što trebate napraviti jest nanijeti malu količinu highlightera na rub čeljusti (od brade do kraja čeljusti) i izblendati ga.

Ako koristite highlighter u prahu, najbolje ćete ga izblendati kistom, dok će highlighter u rkemi ili gelu biti bolje izblendati prstima ili spužvicom. Poanta ovog trenda nije da sjajite poput disko kugle, već da suptilno istaknete svoju čeljust, baš kao što biste istaknuli bilo koji drugi dio lica. Osim što highlighter na čeljusti izgleda odlično, licu daje dimenziju.

Ovaj trik, međutim, ne morate isprobati samo s highlighterom jer ćete isti efekt dobiti ako čeljust istaknete tekućim puderom koji daje sjaj licu.

Linker
19. travanj 2024 08:04