Getty Images for Rose Inc.
otkrila beauty rutinu

Borba s aknama: Jedna od najljepših žena svijeta za ljepši ten iz prehrane izbacila samo jedno

Iako se čini kao da uvijek imaju savršen ten bez mana, poznate dame unatoč najboljim preparatima i stručnjacima muku muče s problematičnom kožom. Britanska ljepotica i manekenka Rosie Huntington-Whiteley (31) i u zreloj dobi kože se bori s aknama i miteserima. Na svom kanalu otkrila je beauty rutinu, favorite iz kozmetičke torbice i kakva prehrana joj je pomogla u borbi s napornim aknama.

'Često me pitaju kakav tip kože imam. Na dobar dan imam nekoliko mitesera i prištića, a na loše dane ima ih dosta. Oduvijek sam se borila s aknama, to je nešto što sam naslijedila od majke, no borim se s njima i jako sam ustrajna i disciplinirana kada je u pitanju njega kože lica. Imam masnu kožu lica i trudim se koristiti prave preparate za njegu kako bih kontrolirala neželjeni sjaj'. Dio njezine rutine, kada su čišćenje i njega lica u pitanju, su micelarna vodica, gel za čišćenje lica, serum, hidratantna krema i krema za područje oko očiju.

Na čistu i zdravu kožu utječe i ono što unosimo u organizam, pa uz prave preparate, prehrana je uvelike utjecala na smanjenje akni kod Rosie. 'Trenutno sam izbacila iz prehrane jaja i mliječne proizvode što je jako dosadno jer su mi to jedne od omiljenih namirnica, no nema ništa bolje od čiste kože', izjavila je Rosie koja je bila proglašena 2011. godine najseksi ženom na svijetu. Inače, jaja utječu na stvaranje akni pa stručnjaci savjetuju izbjegavanje ili smanjen unos ovih namirnica ako imate problematičnu kožu sklonu nepravilnostima.

Čim dođe kući, manekenka se trudi odmah skinuti make-up, a kazala je i kako izbjegava tešku šminku koja zatvara pore. 'Volim da je koža slobodna i da može disati', smatra Rosie koja je majka sina Jacka kojeg je sa suprugom Jasonom Stathamom(51) dobila u lipnju 2017. godine.

LOS ANGELES, CA - OCTOBER 26:  Rosie Huntington-Whiteley attends Rose Inc. + bareMinerals Beauty Master Class at Goya Studios on October 26, 2018 in Los Angeles, California.  (Photo by Rachel Murray/Getty Images for Rose Inc.)
Getty Images for Rose Inc.

Linker
19. travanj 2024 19:42