Profimedia, TEMP Rex Features
u boji sunca

Jedna boja sjenila vladat će na očima ove sezone

Žuto sjenilo vjerojatno je posljednje u paleti prema kojem vam krene kist, ali ovog proljeća to morate promijeniti. Naime, sunčana će nijansa itekako biti poželjna na kapcima, a sudeći prema tome kako je nose poznate dame – izgleda neočekivano dobro.

Nijansa je baš kao stvorena za proljeće, ali je poprilično zahtjevna za nanošenje, odnosno – trebate pripaziti koji ton ćete odabrati jer zbog presvijetle ili pretamne žute možete izgledati kao da se spremate za Noć vještica, dok će blijedožuta potaknuti pitanja osjećate li se dobro. Zbog toga je dobro učiti od zvijezda, one ipak imaju profesionalce na raspolaganju, i držati se njihovih malih pravila. U posljednjih nekoliko mjeseci za to izazovno sjenilo odlučile su se glumice Margot Robbie te Zendaya, a pridružila im se i Rita Ora. One su u trenu inspirirale šminkerice za žutilo na kapcima pa se na Instagramu može naći više od 20 tisuća fotografija s različitim idejama – od zlatnih do onih jarko žutih make-up inspiracija.

Hollywood, CA  - Guests at the boohoo Hosts 'The Zendaya Edit' Block Party at The Highlight Room.

Pictured: Zendaya

BACKGRID USA 21 MARCH 2018, Image: 366642695, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AKM-GSI
Profimedia, AKM-GSI
Glumica Zendaya

Margot Robbie osvojila je žutim sjenilom koje je kombinirala s narančastim tonovima, a ključno je to što je sve ostalo ostavila neutralno.

Margot Robbie
'Goodbye Christopher Robin' film premiere, Arrivals, London, UK - 20 Sep 2017, Image: 349992611, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features
Profimedia, TEMP Rex Features
Margot Robbie zna kako nositi žuto na kapcima

- Važno je da koža izgleda prirodno, da rumenilo nije prenaglašeno te da je nijansa na usnama čim sličnija boji kože – poručila je Lisa Potter Dixon, glavna vizažistica brenda Benefit Cosmetics te dodala kako je blijedožutu nijansu bolje izbjegavati te birati onu „puniju“ jer odgovara većini tonova kože. Uz žutu na očima dobro se slaže više slojeva crne maskare, a za one koje ne vole sjenilo – žuti eyeliner jednako je poželjan.

ESSENCE

COLOURPOP

MAC

NYX

CLINIQUE

ORIFLAME

Linker
20. travanj 2024 11:58