Profimedia, Landmark
BEAUTY TAJNE

Koliko su se Kelly, Donna i Brenda promijenile: Preparati od kojih se junakinje Beverly Hillsa ne odvajaju

Junakinje kultne američke TV serije iz 90-ih opet su u središtu pozornosti, okupljene u novom projektu ‘BH 90210’, a evo u čemu je tajna njihova mladolikog izgleda i profinjenijeg stila - u odnosu na vrijeme kad su obarale rekorde gledanosti.

Moćni američki producent Aaron Spelling i njegov najuspješniji projekt – kultna sapunica “Beverly Hills 90210” - utjecali su na živote mnogih tinejdžera iz 90-ih, koji su se nastojali poistovjetiti sa svojim junacima, bogatim klincima iz Kalifornije. Osim što se čeznulo za prekrasnim kućama u kojima su živjeli i skupim automobilima što su ih vozili Brandon, Brenda, Kelly, Donna, Dylan i ostali, slijedili su se i modni trendovi koje su postavljali mladi Amerikanci. Kelly nam je donijela duge šiške, Donna smeđe ruževe za usne, a Brenda je bila pionirka smokey eye tehnike.

USA. Luke Perry, Jason Priestley, Shannen Doherty, Jennie Garth, Tori Spelling, Brian Austin Green, Ian Ziering, and Gabrielle Carteris  in ©Fox Television series:  Beverly Hills 90210 ( 1990-2000 )., Image: 417927392, License: Rights-managed, Restrictions: Supplied by Landmark Media. Editorial Only. Landmark Media is not the copyright owner of these Film or TV stills but provides a service only for recognised Media outlets., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Landmark
Profimedia, Landmark

Devetnaest godina nakon zadnje snimljene epizode ekipa s Beverly Hillsa ponovno se okupila u novih šest nastavaka koji se emitiraju na televiziji Fox: ovaj put glavne junakinje su Tori Spelling, Jennie Garth, Shannen Doherty, Gabrielle Carteris i njihovi prijatelji (Jason Priestley, Brian Austin Green, Ian Ziering...), koji glume same sebe. Zanimljivo je gledati danas zrele žene koje su u protekla dva desetljeća prošle svašta (od teških bolesti, bankrota do zaokreta u karijeri) – no s današnjim frizurama, odjećom i zahvaljujući raznim anti-aging tretmanima neke od njih izgledaju bolje nego prije. Otkrili smo u čemu je tajna njihova mladolikog izgleda i profinjenijeg stila te kako danas žive glavne junakinje “Beverly Hillsa”.

Jennie Garth (47)

Igrala je razmaženu slatkicu Kelly, koja je tijekom 10 sezona doživjela razne preobrazbe i na kraju postala zrela i odgovorna. Jednako tako mijenjao se i njezin imidž: u početku nježna plavuša u cvjetnim haljinicama potkraj je izgledala starije od svoje dobi, zbog smeđih pramenova u kosi i crvenog ruža koji joj je ‘izoštrio’ crte lica.

UNDATED FILE PHOTO: Jennie Garth. (photo by Newsmakers)
Getty Images
Slatkica Kelly s početka 90-ih

Dvije godine nakon završetka serije, dok je bila trudna s drugom kćeri (najstarija Luca rođena je 1997., Lola 2002., a Fiona 2006.), dijagnosticirano joj je oštećenje srčanog zaliska, zbog čega je morala promijeniti životne navike - a to je, kaže, utjecalo i na njezin izgled. Prehrana joj je ‘čista’, namirnice kupuje u skupim dućanima zdrave hrane - a neke od njih, poput avokada, koristi kao masku za lice. Jennie jako pazi što stavlja na kožu i nije joj žao novca potrošenog na kozmetiku - obožava tekući puder Cle de Peau i organsku kozmetiku Eminence te ‘čiste’ parfeme kao što su Child i Clean Warm Cotton. - Iskreno vjerujem u kontinuitet njege, izbjegavanje sunca i kvalitetan san - savjetuje Jennie Garth, no njezino lice, odnosno (pre)naglašene jagodice, svjedoče da uz sve to vjeruje i u moć estetske kirurgije.

BEVERLY HILLS, CALIFORNIA - AUGUST 08: Jennie Garth at the
WireImage

Jennie obožava ‘čiste’ note parfema Clean, organsku kozmetiku Eminence i skupe pudere Cle de Peau.

Shannen Doherty (48)

Iako je samo četiri sezone glumila Brendu, ostavila je upečatljiv trag: kao što se Shannen mijenjala privatno, ulazila u sukobe s ostalim članovima ekipe, tako je i njezin lik postajao omražen. Tabloidi su u to doba redovito izvještavali o incidentima na snimanju, čak i fizičkim obračunima (s Jennie Garth) pa su producenti zaključili da je za seriju najbolje da je ona napusti.

Shannen Doherty and Luke Perry at the 18th Annual People's Choice Awards, Universal Studios, Universal City. (Photo by Ron Galella/Ron Galella Collection via Getty Images)
Ron Galella Collection via Getty
Shannen Doherty i Luke Perry: ona je u međuvremenu preboljela rak, a on je preminuo proljetos

Za razliku od burnog privatnog života, imidž joj je uvijek bio pomalo dosadan. Nije eksperimentirala s izgledom, imala je dugu ili poludugu tamnu kosu - u kontrastu s plavim očima i svijetlim tenom - a male crne seksi haljine bile su joj gotovo zaštitni znak. Sve dok nije oboljela od karcinoma dojke, koji joj je potpuno izmijenio perspektivu. Tijekom dvije godine agresivnog liječenja primala je antiestrogensku terapiju zbog koje je već s 45 godina bila u menopauzi i izgubila kosu. Danas se smatra izliječenom i ponovno se, kaže, osjeća kao žena - jer joj je narasla nova, i to kovrčava kosa. Od svojih kozmetičkih favorita ističe Blistex balzam za usnice, Victoria Secret parfemske losione za tijelo i tamna sjenila za kapke.

BEVERLY HILLS, CALIFORNIA - AUGUST 08: Shannen Doherty at the
WireImage

Njezini aduti su mirisi Victoria’s Secret te balzami i ruževi kojima ističe putene usnice.

Tori Spelling (46)

Kći producenta serije Aarona Spellinga, Tori je sazrijevala i razvijala se zajedno sa svojim likom Donnom Martin - a tako se i mijenjao njezin izgled, pa je inače prirodna plavuša kraj serije dočekala s kestenjasto smeđom kosom. Šašava, ali simpatična, Donna je do kraja ostala pozitivka.

Tori Spelling during 1995 National Association of Television Program Executives Conference - Day 3 at Sands Expo Center in Las Vegas, Nevada, United States. (Photo by Jim Smeal/Ron Galella Collection via Getty Images)
Ron Galella Collection via Getty
I kao Donna u TV seriji, i u stvarnom životu - Tori Spelling je najživopisniji lik

Nije bila ljepotica, ali imala je svojih svijetlih trenutaka: glavni Torin adut bilo je vitko i čvrsto tijelo, koje to više nije - jer je u međuvremenu rodila petero djece (u braku s glumcem Deanom McDermottom). Tori je apsolutna zaljubljenica u kozmetiku pa je iz te strasti napravila biznis: prije dvije godine je s Ianom Zieringom, kolegom iz ‘Beverly Hillsa’, pokrenula internetsku trgovinu Beauty Box By Tori, koja je nedavno izrasla u veći web-shop Beauty With Tori. Na toj stranici lako je doznati što sve Tori koristi da bi bila njegovana - uz određene zahvate iz područja estetske kirurgije, o čemu svjedoče njezine usne i zategnuta koža.

NEW YORK, NEW YORK - AUGUST 05: Tori Spelling visits the Build Series to discuss the Fox series “BH90210” at Build Studio on August 05, 2019 in New York City. (Photo by Gary Gershoff/Getty Images)
Getty Images

Iz svoje strasti napravila je biznis - web stranicu Beauty with Tori Spelling, preko koje prodaje kozmetiku, a kao favorite ističe parfem Cacharel Lou Lou, pastu za izbjeljivanje zubi i tekući puder Josie Maran.

Linker
23. travanj 2024 22:37