Doktori za ljepotu otkrivaju:

Koliko zapravo Hrvatice troše na pomlađivanje i što se najviše traži

Da je botoks posljednjih godina postao stvar higijene, a ne kakvog trenutnog hira dokazuju i brojne Hrvatice koje se s punim povjerenjem predaju u ruke uspješnim estetskim kirurzima. Strah od igle nestaje pogledom u ogledalo nakon uklanjanja sitnih vodoravnih i okomitih bora i vraćanjem mladosti na lice. No jedan od najpopularnijih tretmana na svijetu s trona polako skidaju nove, prirodnije metode. U zagrebačkim poliklinikama nekih od najzaposlenijih hrvatskih doktora za ljepotu doznali smo koje tretmane najčešće traže Hrvatice kada je riječ o pomlađivanju kože lica

Nakon zime, upravo u vrijeme proljeća, Hrvatice žele intenzivno osvježenje kože lica, vrata i dekoltea. U Poliklinici Nola, dr. sc. Ivane Nole spec. dermatovenerologije najtraženiji tretmani su konturiranje lica i pomlađivanje krvnom plazmom.

Potonji tretman se provodi metodom mezoterapije za osvježenje kože, kao i metodom koja se koristi za popunjavanje bora.

‘Postupak se sastoji od vađenja krvi u posebnu epruvetu, centrifugiranju krvi, nakon čega se dobije plazma bogata faktorima rasta. Takva plazma se injektira u kožu. Za popunjavanje bora, u specijalnoj epruveti plazma se pretvara u gel koji se unosi u predio bora, podočnjaka, usnica ili bilo kojeg dijela tijela. Ovi tretmani su pogodni za osobe koje ne žele hijaluronske filere i tretman botulinom, a mogu se kombinirati s ostalim estetskim tretmanima za lice’, priča dr. Nola. Napominje kako je tretman krvnom plazmom neusporedivo zdraviji od botoksa jer je bogat faktorima rasta koji djeluje na regeneraciju kože preko matičnih stanica. Potiče obnovu stanica, regeneraciju starog kolagena i stvaranje novog te stvaranje novog hijalurona što rezultira zaglađivanjem sitnih bora, ublažavanjem i brisanjem bora, zateže kožu, poboljšava teksturu kože i ten, a time i cjelokupni dojam kože. Mezoterapija plazmom iznosi 2500 kuna, a plazma (gel) za popunjavanje bora 4500 kuna.

PR

Kod tretmana konturiranja lica koje se odnosi na konturiranje nosa, sužavanje lica i oblikovanje donje čeljusti poseže se za tretmanima lica hijaluronskim filerima i botulinom. 'Još danas sinonim ženske ljepote su kraljica Nefertiti i Kleopatra, upravo zbog idealnog omjera gornje, srednje i donje trećine lica što se navodi kao 'Golden Ratio"- objašnjava dr. Nola te nam opisuje cijeli proces koji je potrebno učiniti do "savršenog lica".

Zahvaljujući modernoj tehnologiji, postizanje idealnih omjera svih dijelova lica moguće je upravo pravilnom primjenom hijalurona i botulina u predio obraza, cijelom duljinom čeljusti, nosa, čela i gornjeg dijela vrata. Redefiniranjem proporcija lica naglašava se ljepota. Više puta minimalnim korekcijama postižemo dobre rezultate definiranjem linije donje čeljusti, nadopunjavanjem volumena u predio obraza i jagodica, čela i nosa. U rijetkim slučajevima koristi se botulin za "sužavanje" lica, u predio donje čeljusti botulinom se postiže "Nefertiti line", aplikacijom hijalurona u predio podočnjaka "Cute effect" te prekrasni izgled jagodica što nazivamo "Ogee curve", ime uzeto iz arhitekture, a označava blago zakrivljenu liniju u obliku duplog slova S koji se zamjećuje u polu kosom profilu i to na vanjskom dijelu jagodica, po kojima su poznate najljepše žene povijesti'. Cijena ampule hijalurona iznosi 3500, botulina 2500 kuna, a konturiranje se radi jednom godišnje.

U Poliklinici Poliderma dr. Dinka Kaliterne najtraženija su tri neinvazivna tretmana za pomlađivanje lica.

‘Jednu od najvećih novosti u svijetu pomlađivanja kože laserima predstavlja tretman Femi tight. Naime, sve donedavno bilo je nezamislivo imati ovako dobre rezultate neagresivnim metodama. Tretman je bezbolan i bez oporavka, za vrijeme tretmana osjećate samo toplinu kojoj je cilj potaknuti razvoj novog kolagena. Uslijed efekta zagrijavanja dolazi do zatezanja kože, a koža izgleda svježe i odmorno. Rezultat je vidljiv nakon prvog tretmana čija cijena iznosi 4000 kuna, rekli su nam u Poliklinici Poliderma.

Privatni album
Dr. Dinko Kaliterna

U svrhu zatezanja i pomlađivanja popularni su i tretmani radiovalovima Thermi Smooth i Thermi Face koji su vrlo efikasni kod podizanja kapaka i pomlađivanja kože oko očiju, smanjuju bore, zatežu manje regije na licu i podbratku. Iako su rezultati vidljivi već nakon prvog tretmana, preporučuje se napraviti tri tretmana svakih godinu dana. Cijena tretmana Thermi face iznosi 3000 kuna, dok se tretman Thermi Smooth za primjerice područje oko očiju plaća 800 kuna, a za podizanje kapaka 1000.

Privatni album

FILERI - APSOLUTNI HIT

I dr. Nikola Milojević jedan je od najzaposlenijih estetskih liječnika u Hrvatskoj, ali i u Europi. Naime, prošle je godine za svoj rad dobio i priznanje kada ga je magazin Tatler uvrstio na listu najboljih estetskih liječnika u Britaniji. Zato mu vjeruju i brojne Hrvatice koje kod njega dolaze po mlađi izgled koji je postao imperativ modernog doba.

U njegovoj poliklinici najpopularniji tretman je nekirurško uklanjanje podočnjaka dermalnim filerima - hijaluronskom kiselinom koja je kao gel koji vraća izgubljeni volumen zbog gubitka masti u toj zoni. Ujedno to je i prema istraživanjima jedan od najpopularnijih tretmana u svijetu.

‘Najučinkovitije uklanjanje podočnjaka je popunjavanjem praznine dermalnim filerima. Taj 'ispuhani balon' oko polukruga podočnjaka pa sve do lateralne i medijalne strane puni se filerom u obliku polumjeseca. Zahvat traje samo 15 minuta i uklanja od najmanjih udubina i tamnih kolutova ispod očiju, pa sve do najvećih podočnjaka i tzv. vrećica. Za smanjenje podočnjaka koristi se najčešće Restylane kao najbolji filer, a može se koristiti i Juvederm filer. Za ukloniti veće podočnjake treba više ampula, a u prosjeku je potrebno jedna do dvije od 1 ml’, objašnjava Milojević u čijoj poliklinici taj tretman ima cijenu oko 4000 kuna.

Hijaluronski dermalni fileri jedan su od najučestalijih tretmana za pomlađivanje i u Poliklinici Bagatin. Dr. Tomica Bagatin, specijalist maksilofacijalne kirurgije, službeni edukator i trener za Allergan – jedan od najpoznatijih proizvođača filera, objašnjava kako se fileri ubrizgavaju ispod kože te u pravilu traju od devet do 18 mjeseci, ovisno o mjestu aplikacije i vrsti filera, jer ih tijelo, budući da se radi o prirodnom ugljikohidratu, kroz neko vrijeme prirodno apsorbira.

'U tridesetim godinama života klijenticama održavamo stanje kože s namjerom da se potakne proizvodnja i obnova elastičnih vlakana tretmanima mikrodermoabrazije, laserskog pomlađivanja, Med Visagea, a po potrebi i filera. Fileri se najviše koriste u četrdesetim godinama života i to zbog značajnijeg gubitka volumena koji se filerima lijepo može nadomjestiti, a cijena jednog mililitra je 3000 kuna', objašnjavaju u Bagatinu.

Hijaluronska kiselina zaslužna je za hidratizaciju i mladolik izgled kože jer na sebe veže vlagu. No, tijekom vremena i godina koža je gubi zbog čega postaje suha i opuštena oko očiju i usana, smanjuje joj se volumen te se počinju pojavljivati bore. 'Fileri čine lice ljepšim na tri ključna načina: revitaliziraju, podižu i definiraju. Svjež i blistav izgled sigurno će biti zamijećen, no nitko neće moći točno odrediti razlog zbog kojeg klijentice i klijenti izgledaju tako sjajno. To je upravo i najveća prednost Juvéderm hijaluronskih dermalnih filera – suptilni rezultati, uz prirodno bolji izgled', objašnjavaju nam u Poliklinici te dodaju kako je sunce najveći krivac koji može ubrzati starenje.

Promo
Dinko i Tomica Bagatin s klijenticom, glumicom Anom Begić

Linker
19. travanj 2024 05:26