Ljetne finese

‘Meki glam‘ najpoželjniji je stil šminkanja u toplim mjesecima: Evo kako ga postići u par jednostavnih koraka

Ten kao okupan suncem, zahvaljujući teksturama koje se stapaju s kožom, usne u neutralnim tonovima i suptilno nijansirani kapci - to je soft glam, koji ove sezone ima glavnu ulogu.

Profinjen "meki" glamur - takozvani soft glam - među vodećim je ljetnim stilovima šminkanja. Doista se odlikuje mekoćom, kako na dodir (baršunaste i kremaste teksture stapaju se s kožom), tako i koloristički: stoga ten zrači prirodnošću kao da je netom okupan suncem, usne su u nježnim neutralnim tonovima, a oči su istaknute suptilno nijansiranim sjenilima.

image

Jennifer Connelly

MATT BARON/SHUTTERSTOCK MATT BARON/SHUTTERSTOCK

Svi znaju da je u toplim danima najpoželjniji lagan, minimalistički make-up, počevši od prozračne podloge poput hidratantnog tekućeg pudera ili tonirane kreme, na koju se nanosi malo bronzera, highlightera ili rumenila. U novije su vrijeme svojstva ta tri proizvoda često ujedinjena u takozvanim hibridima, popularnim mješancima za uljepšavanje tena.

Njihove visokopigmentirane teksture, obogaćene njegujućim sastojcima, fino se razrađuju na koži te je dovoljna sasvim mala količina da lice dobije "zdrav" sjaj. Takva šminka uobičajeno se nudi u kompaktnim paletama s četkicama ili spužvastim aplikatorima, no sve su popularniji hibridi u tekućem i gelastom obliku, koji se lako mogu natapkati i prstima.

image

Beatrice Vendramin

MANUELE MANGIAROTTI/IPA-AGENCY/MANUELE MANGIAROTTI/IPA-AGENCY /

Hibridi - baš kao i sami bronzeri, highlighteri ili rumenila - u pravilu se ne nanose na cijelo lice, nego se njima naglašavaju određene točke, najčešće na jagodičnim kostima, čelu, nosu i bradi. Na taj način lice se doima prirodno blistavim, kao da ste dan proveli na otvorenom. Ili, ako doista jeste proveli dan na otvorenom, daškom šminke možete još više istaknuti prirodnu boju tena.

Čitajte i: Nude ruževi nikada ne izlaze iz mode! Za odabir savršene nijanse treba slijediti važno pravilo

Lakoćom i glatkoćom mogu se pohvaliti i sjenila za oči, koja također čine razliku kad je riječ o vodećim ovosezonskim trendovima u uljepšavanju. Osobito su popularne nježne ružičaste i ljubičaste nijanse te one u bojama neba i mora - lijepo pristaju svim bojama očiju, kao i puti, od svjetlije do preplanule.

1. Meki sjaj

Baršunasti, kremasti i gelasti mješanci koji objedinjuju osobine bronzera, highlightera i rumenila, lako se spajaju s kožom

image

ESSENCE Disney Classics Maxi baršunasto
rumenilo i highlighter, 46,90 kn.

ESSENCE
image

CHANEL Les Beiges Eau de Blushgel-rumenilo dostupno u šest nijansi, 428 kn.

CHANEL
image

ONE.TWO.FREE! Bronzy Highlighting Balm kremasti
bronzer, 115 kn.

ONE.TWO.FREE!

2. Nježna lila

Sjenilo u suptilnoj ljubičastoj nijansi - fino 'blendano' preko cijelog kapka - postiže efekt blistavog pogleda

image

NAJ OLEARI Cherry Dream paleta sjenila
u kombinaciji mat i satenskog 'finiša', 205 kn.

NAJ OLEARI
image

SHISEIDO PowderGel sjenilo s teksturom koja
ujedinjuje svojstva pudera i gela, 229 kn.

SHISEIDO

3. Sanjiva plava

Boja neba i mora osobito je efektna kad se nanosi mekim potezima, uokvirujući oči na pomalo zamagljen i 'sjenovit' način

image

ESTÉE LAUDER Bronze Goddess Nuit paleta sjenila
nadahnuta ljetnim noćima, 655 kn.

ESTÉE LAUDER
image

DIOR 5 Couleurs Couture paleta sjenila s pet različitih završnih efekata, 515 kn.

DIOR
Linker
16. travanj 2024 20:10