Getty Images
savršen ten uz pomoć britvice

Najbizarniji trend u njezi kože: Jeste li već probale obrijati cijelo lice?

Tretman je jeftin, brz, kažu da pospješuje blistavost tena, uklanja mrtve stanice s lica kao i one dosadne, sitne dlačice s kojim ne znate što biste učinili: brijanje lica najnoviji je hit u njezi lica.

Tretman dermaplaning pod nazivom kao sori odavno je poznat i priznat u Japanu, svjetskoj beauty meki, a odnedavno se izvodi i u zapadnim metropolama. Po tim stručnom imenom skriva se vrlo jednostavan postupak - brijanje lica.

U salonima se ovaj tretman izvodi uz pomoć izuzetno oštrih skalpela kojima se lice "struže" pod kutem od 45 stupnjeva te se zatim koža premazuje njegujućim uljem. Nakon "brijanja" ten je savršeno gladak te na njega make-up prianja besprijekorno, a osim za pripremu lica za šminkanje ovaj se tretman koristi i za tretiranje hiperpigmentacija i sitnih ožiljaka te sitnih bora. Među ostalim, brijanje popularnost duguje i tome što je manje invazivan postupak, od primjerice, mezoterapije, ali i kemijskih tretmana koji remete pH vrijednost kože.

A iako su nas mame učile da izbjegavamo britvicu jer zahvaljujući takvom tretiranju neželjenih dlačica one rastu brže i jače, s licem nije takav slučaj. Sitne dlačice na licu su velus tip dlake (za razliku od terminalnog tipa koji je čvršći i jači), što znači da one niti ne mogu ojačati, tvrde dermatolozi.
Naravno, blogerice su pronašle jeftinije rješenje: umjesto posjeta profesionalcu, lice briju same, i to najobičnijom britvicom. Rezultati su, navodno, fantastični.

Linker
16. travanj 2024 17:18