Blagotvoran učinak na kožu

Najpoznatiji brend natikača povukao neočekivan potez: Lansirao je prvu kozmetičku liniju s posebnim sastojkom

Najpoznatiji brend natikača koje su osvojile mnoge trendseterice odlučio je sreću okušati u beauty industriji. Naime, ekstrakt pluta hrasta od kojeg izrađuju potplate natikača ima i blagotvoran učinak na kožu pa ga je Birkenstock uključio u liniju proizvoda za njegu lica i tijela.

Birkenstock natikače jedan su od ultimativnih modnih komada koje najčešće nosimo ljeti, a njihova posebnost je u potplatu koji je napravljen od pluta dobivenog od hrasta, zbog čega su fleksibilne i vrlo udobne. Iako je ovaj brend fokusiran na obuću, nedavno su izbacili i prvu liniju za njegu lica i tijela koje sadrži upravo ekstrakt pluta hrasta.

Iako neobično zvuči, Birkenstock itekako zna što radi jer taj sastojak pomaže i u poboljšavanju elastičnosti kože, zadržavanju vlage, a djeluje i na bore. Naravno, ekstrakt pluta nije jedini sastojak u proizvodima. Tu je i moćan koktel avokadovog i jojobinog ulja, ekstrakt aloe vere, ginko, zelena kava, hijaluronska kiselina i drugo.

U kolekciji se nalaze mnogi proizvodi među kojima svatko može naći nešto za sebe: piling, hidratantna krema, krema za stopala, ulje za tijelo pa čak i krema za područje oko očiju. Za one koji ne znaju, Birkenstock je održivi brend koji materijal za izradu obuće, a po novom i kozmetike, crpi iz kore stabla hrasta lužnjaka koji najviše raste u Portugalu.

Čak je i ambalaža proizvoda napravljena na održiv način, odnosno da se može reciklirati. Iako brend trenutno ne dostavlja u Hrvatsku, izabrali smo nekoliko zanimljivih proizvoda koje bismo definitivno željeli isprobati.

Birkenstock nježan eksfolirajuća krema, 224 kune

Birkenstock piling za tijelo, 190 kuna

Birkenstock ulje za lice i tijelo, 564 kune

Birkenstock krema za stopala, 132 kune

Birkenstock maska za lice, 340 kuna

Birkenstock gel za tuširanje, 116 kuna

Linker
18. travanj 2024 05:47