Recenzija

Naša Ida testirala je kremu za lice poznatog finskog brenda i provjerila vrijedi li sva ta pompa oko njega

Skandinavski brendovi dobivaju sve više i više na značaju, pogotovo zato jer žene iz sjevernih zemalja oduševljavaju predivnom kožom koja odolijeva hladnoći i vjetrovima. Brend naveliko poznat u skandinavskim i nordijskim zemljama jest finski Lumene, čiji su proizvodi inspirirani upravo nordijskim ženama i bogati su moćnim sastojcima iz arktičkih biljaka i prirodne arktičke izvorske vode. Danas vam donosim recenziju njihove hidratantne kreme koja obećava 24-satnu hidrataciju.

Kao ovisnica o kozmetici, volim isprobavati nove proizvode, a posebno preparativu. Čim je prije par godina krenula pomama za korejskom kozmetikom, odmah sam se bacila na testiranje raznih maski, krema i čistilica. No, opsesija azijskim beauty tržištem nestala je kada sam otkrila finski brend Lumene.

Livio Andrijić

Zapravo se radi o kultnom finskom beauty brendu koji postoji već 60 godina, a poseban je po tome što u svojim proizvodima ima razne prirodne sastojke iz raznih ljekovitih biljaka poput arktičkih bobica i čiste, izvorske vode iz arktičkih izvora. Ono zbog čega mi je u startu postao još draži jest činjenica da je potpuno cruelty free, odnosno ne testira na životinjama, te sadrži više od 80 posto organskih sastojaka i naravno, nema parabena, ftalata, mineralnih ulja, formaldehida i ostalih štetnih tvari.

Lumene sam otkrila prije nekoliko godina, no tada sam isprobala samo neke njihove pudere, koji su zbilja odlični, ali se cijelo ovo vrijeme nisam odvažila isprobati nešto od njihove preparativne kozmetike. Bolje rečeno, nikada nije došla na red do sad i to sasvim slučajno. Surfanjem po internetu naletjela sam hrpu pozitivnih recenzija za Lumene Nordic Hydra Intense Hydration kremu te sam je odmah odlučila isprobati. Svoj primjerak naručila sam s popularnog webshopa Feel Unique.

Inspirirana nordijskim ženama

Krema dolazi u klasičnoj okrugloj posudici od 50 ml s poklopcem na odvrtanje te je zapakirana u papirnatu kutijicu s privlačnim Lumene logom i simpatičnom pričom koja stoji iza brenda. Naime, svi njihovi proizvodi inspirirani su nordijskim ženama, čija je koža usprkos ekstremnoj hladnoći i vjetru čista, svježa i blistava i to upravo zbog prirodne arktičke vode i biljaka koje stoljećima odolijevaju hladnoći.

Livio Andrijić

Sve proizvode, baš kao i hranu, prvo stavljam "pod nos", a tek onda gledam sve ostalo. Miris ove kreme je baš onakav kakav sam i očekivala: suptilan, svjež, kao da stojim na ledenjaku i udišem arktički zrak. Što se tiče sastava, pri vrhu su voda, glicerin i karite maslac koji omekšavaju kožu, kao i urea i hijaluronska kiselina za bogatu hidrataciju. Dva sastojka koja su tipična za Lumene kozmetiku su voda iz arktičkih izvora te sok nordijske breze koja obećava hidrataciju kroz cijeli dan.

Bogato hidratizira i njeguje

Krema je srednje gusta i opisana je kao lagana, no na prvo mazanje djelovala je masno, odnosno ostavljala je previše sjajan trag na mojem licu. Nisam htjela prebrzo odustati pa sam joj dala drugu šansu i tada me oduševila. Zbilja je lagana kao što Lumene sugerira, lako se razmazuje i brzo upija te ostavlja nevjerojatan osjećaj na koži. Koristila sam je ujutro i navečer nakon temeljitog čišćenja i hidratantnog seruma, ali i samostalno te me nije razočarala.

Nešto što me zna prilično živcirati kod raznih krema jest kad nisu dobra podloga za puder, što nije slučaj kod Lumene kreme. Puder preko nje izgleda odlično, iako mi se čelo tijekom dana zamasti, ali to me čak ni ne smeta jer što sam starija, to više izbjegavam "zabetoniran" i previše mat izgled koji naglašava bore i fine linije. Krema se iskazala čak i bez hidratantnog seruma: koža mi je bila meka, nahranjena i ono najvažnije - dobro hidratizirana.

Cijena: 120 kuna

Zaključak

Ako ste u potrazi za dobrom hidratantnom kremom, nemojte zaobići Lumene Nordic Hydru, čak ni ako imate mješovitu kožu poput mene. Ipak, najviše koristi od nje imat će suha koža i koža kojoj nedostaje vlage jer će je umiriti, navlažiti i pripremiti za sve dnevne izazove.

Linker
05. ožujak 2024 21:55