Livio Andrijić
Recenzija

Naša Ida testirala je novo Nivea Q10 ulje: 'Ujutro me dočekao pozitivan šok'

Ulja u rutini njege kože vrlo su važna jer su jedan od najboljih proizvoda koji učinkovito hrane kožu, održavaju je elastičnom, štite je od štetnih utjecaja i ono najvažnije - pomažu joj održati prijeko potrebnu vlagu. Kako ni mene nisu zaobišli prvi znakovi starenja u vidu pojave prvih bora, sve češće dehidracije i umornog izgleda kože, odlučila sam isprobati novo Nivea Q10 višenamjensko njegujuće iznimno hranjivo ulje u nadi da će mi pomoći riješiti ove probleme. Isplati li se uložiti u njega, pročitajte u nastavku.

Tijekom godina korištenja i isprobavanja različitih preparativnih proizvoda i konstantnog učenja o različitim sastojcima i kako djeluju na kožu, našla sam neke svoje favorite bez kojih ne mogu zamisliti svoju dnevnu rutinu. Među njih ubrajam tonik kojeg sam godinama zanemarivala, a važan je dio njege kože, dobru hidratantnu kremu, hidratacijski serum i proizvod koji posebno obožavam - ulje. Moram priznati da sam godinama odolijevala s korištenjem ulja jer sam ih, kao i mnoge žene, smatrala premasnim i definitivno nisam željela takvo što imati na koži.

No, kada sam se konačno odvažila i počela ih redovito koristiti, iznenadila sam se koliko mi dobro koža reagira na njih i kako se ujutro uvijek budim svježeg lica. Ipak, godine su tu i ne mogu se pretvarati da sam još u ranim dvadesetima, bez obzira na činjenicu što me mnogi zbog mladolikog izgleda smještaju u to razdoblje života. Ako ni po čemu drugom, primjećujem da su me godine sustigle po pitanju moje kože, posebice lica, koja nije kao nekad. Bore ispod očiju počele su se nazirati, a koža mi je s godinama postala umornija i suša.

Moćni koktel za obnovu kože

Liivo Andrijić

Tome u prilog ide i stres, sjedilački način života, neredovita prehrana (trudim se, ali ponekad ne ide), izloženost štetnim UV zrakama, hladnoća i moj najnoviji neprijatelj - suhi zrak u grijanim prostorijama. Svi ovi faktori utječu na naše stanje kože koja s godinama gubi vlažnost i elastičnost zbog smanjenje proizvodnje kolagena te se sporije regenerira. Upravo zbog svega toga, koži je jednako potrebna i vodena i masna faza jer ulje "zaključava" vlagu u koži i štiti njezinu zaštitnu barijeru.

Kako je Nivea već dugi niz godina stalni stanovnik kupaonice moje obitelji (dovoljno govori činjenica da je djed cijelog života upotrebljavao plavu Nivea kremu), silno sam se iznenadila kada sam vidjela da je Nivea u svoju kolekciju ubacila "Nivea Q10 višenamjensko njegujuće iznimno hranjivo ulje" s vrlo moćnim koktelom za njegu i obnovu kože - koenzimom Q10, bio arganovim uljem i kreatinom. Za one koji ne znaju, Q10 je snažan antioksidant kojeg možemo pronaći u ljudskom tijelu i jedan je od osnovnih tjelesnih koenzima. Osim što je važan u očuvanju imuniteta, poboljšava cirkulaciju i bori se protiv mnogih bolesti, ima i veliku ulogu u borbi protiv starenja.

Ulje nije masno i ne ostavlja mrlje na jastuku

Proizvodi s ovim koenzimom kod Nivee nisu novina, ali brend je sada našao način kako još više poboljšati njegov učinak. Riječ je o kreatinu, derivatu aminokiseline, koji u kombinaciji s Q10-om daje još bolje rezultate. Osim tog dvoje, ulje koje sam isprobala također sadrži ekstrakt arganovog ulja koje štiti i regenerira kožu. Ulje dolazi u elegantnoj bočici od 30 ml s pipetom, iznimno je rijetko i gotovo sasvim prozirno, po čemu sam odmah pretpostavila da nije masno. I nisam se prevarila.

Ulje obično nanosim navečer nakon temeljitog čišćenja lica i to na vlažnu kožu kako bi se što brže upilo i kako mi ne bi ostavilo masnu mrlju na jastuku. Odmah nakon prvog nanošenja, moja žedna koža ulje je doslovno "popila" i mislila sam kako neću pogriješiti ako na lice nanesem još malo. No, suzdržala sam se jer u kozmetici još uvijek vrijedi ono zlatno pravilo - "manje je više".

Funkcionira i ispod pudera

Ujutro kada sam se probudila dočekao me pozitivan šok - koža mi je bila nevjerojatno meka, čista, bez sivila i umornog štiha, baš kao da sam spavala 10, a ne jedva šest sati. Čak su mi i kolegice na poslu rekle da izgledam drugačije. Bila sam jako zadovoljna početnim rezultatom, ali to mi nije bilo dovoljno pa sam ulje podvrgnula još strožem testu.

Intuicija mi je govorila da je ovo ulje odlično i kao zamjena za hidratantnu kremu u dnevnoj rutini pa sam ga nanijela ujutro odmah nakon buđenja i umivanja. Na vlažno lice nanijela sam dvije kapljice, dobro ih umasirala u kožu i pričekala minutu da se upije. I tada ponovno iznenađenje - koža mi je bila nahranjena, ali bez masnog filma pa sam zaključila kako će ovo ulje definitivno funkcionirati i ispod pudera. Tako je i bilo. Puder nije "skliznuo" s lica, čak ni nakon cijelog dana nošenja zbog čega me Nivea Q10 ulje potpuno osvojilo.

Od sada je redovit dio moje rutine

Među hrpom ulja koje sam isprobala, sa sigurnošću mogu reći kako se Nivea Q10 ulje uspjelo ugurati među top tri. Daljnjim korištenjem svake večeri primijetila sam da mi koža čak i u osjetljivim danima izgleda dobro, a eventualno crvenilo od prištića vrlo se brzo povlači. Što se tiče mirisa, on je prilično blag i ne prevladava, već naprotiv, vrlo je ugodan i malo me podsjeća na plavu Niveu. Sve u svemu, dajte šansu ovom ulju jer bi vas, kao i mene, moglo vrlo ugodno iznenaditi!

Ocjena: 5

Cijena: 119,90 kuna

Sadržaj je kreiran u suradnji s Niveom.

Linker
12. travanj 2024 15:50