Brzi make-up savjeti

Ne možete se odreći pudera preko ljeta? To je sasvim ok, imamo nekoliko trikova kako će izgledati što prirodnije

Mnoge od nas ne žele se odreći pudera ni ljeti i to je ok iz razno raznih razloga. No, to ne znači da bismo se trebale ‘zacementirati‘, već bi nam puder trebao biti neprimjetan, kao druga koža. Evo kako ćemo to postići!

Pronalaženje pravog pudera nekada je pravi izazov jer nije svaki puder stvoren za baš svaki tip kože. Suhoj koži više odgovaraju masniji puderi koji neće naglasiti borice i suhe dijelove, dok će masna koža voljeti matirajuće pudere. No, završni dojam ovisi i o pripremi kože jer ni najskuplja šminka na svijetu neće dobro izgledati na licu ako ono nije njegovano na pravilan način.

Čitajte i: Imamo voćku za svaki vaš kozmetički problem: Lubenica, grožđe, ananas i kokos savršeni su za vašu kožu i kosu!

Dakle, o koži treba razmišljati kao o praznom platnu koje mora biti čisto i blistavo da bi boje na njemu dobro izgledale.

Ako ne možete bez pudera ni u toplim mjesecima, donosimo nekoliko trikova kako postići onaj prirodni sjaj i savršenu teksturu po kojoj će puder samo kliziti i izgledati savršeno. Baš poput prave kože.

Sjajna podloga

Svima je već poznato da prije nanošenja pudera moramo očistiti kožu, navlažiti je tonikom i staviti hidratantnu kremu. No, kako biste dobili onaj neodoljiv glow, kožu nahranite hidratantnom maskom i napravite limfnu drenažu. U tu svrhu poslužit će vam gua sha pločica ili valjak od žada. Masaža lica nije rezervirana samo za večer, već i za jutro kada nam je lice zbog zadržavanja vode nešto napuhnutije. Nježnim masiranjem stvorit ćete prirodno rumenilo i poboljšati cirkulaciju pa će lice izgledati svježije.

image
Ako imate pjegice, ne prekrivajte ih puderom.
UNSPLASH

Primer ili ne?

Na ovo pitanje redovito možemo dobiti oprečne odgovore. Nekima primeri odgovaraju, drugi ih ne koriste jer nemaju potrebu. Iako se ljeti preporučuje što manje proizvoda na licu kako ga ne bismo zagušili, dobro nanesen primer može produžiti vijek trajanja pudera na gotovo cijeli dan. Dakle, na dijelove koji se maste stavite matirajući primer u vrlo tankom sloju, a na najviše točke lica utapkajte onaj koji daje sjaj.

Čitajte i: Pjegice su neodoljiv ukras lica i tijela: Nekada sam ih se željela riješiti, a sada ih ponosno njegujem, evo kako

Od sredine prema krajevima

Evo i najvažnijeg trika kod nanošenja pudera ljeti - nanesite ga samo tamo gdje je potreban! I ne zaboravite da sloj pudera mora biti što tanji kako bi završni efekt bio što prirodniji. Greška koju mnoge žene rade jest što istisnu previše pudera na kist, spužvicu ili prste i onda ga razmazuju svom silinom po licu.

Umjesto da se 'borite' s kožom, budite nježni prema njoj. Istisnite malo pudera na nadlanicu, prstima ga rasporedite po licu u par točaka te kistom, beauty blenderom ili prstima izblendajte prema van.

Ne povlačite, utapkavajte!

Kada je riječ o pravilnom nanošenju pudera, važno je znati da ćete prirodni efekt postići utapkavanjem pudera u kožu, radije nego razmazivanjem po njoj. Tako ćete spriječiti da se puder uhvati za suhe dijelove i naglasi ih. Ako imate pjegice na nosu, ne prekrivajte ih puderom.

image
Puder u prahu mora biti translucentan i vrlo lagan.
UNSPLASH

Istaknite dijelove koje sunce prvo osvjetljava

Da licu date dimenziju, utapkajte tekući highlighter na dijelove lica koji prirodno privlače sunčevu svjetlost. To su jagodične kosti, vrh nosa, područje tik ispod obrva i Kupidov luk iznad usana. Preko ljeta bolje je koristiti kremaste teksture highlightera (i rumenila) jer daju poseban sjaj, dok je praškaste proizvode bolje ostaviti za zimu.

Čitajte i: Šminka i more ne idu zajedno, no pomoću ove metode zadržite "wow" efekt trepavica i na plaži!

Završni trik

Kako biste 'učvrstili' puder, prvo papirnatim maramicama upijte višak sebuma s čela, brade i nosa, potom te dijelove setirajte laganim, translucentnim puderom u prahu koji će spriječiti neželjeni sjaj. Za taj završni korak obavezno koristite veliki kist za puder u prahu. I divite se svom svilenkasto glatkom i ujednačenom tenu!

Linker
12. travanj 2024 12:41